Hogyan lehet dúsítani a hajat

1. Használjon volumennövelő sampont vagy sűrítő sampont.

„Ha volument szeretnél adni a hajadnak, kezdd egy volumennövelő samponnal, mint alapanyaggal” – mondja Augsten. „A volumennövelő samponok segítenek hizlalni és duzzasztani a hajszálakat, hogy légiesebb érzetet és kinézetet kölcsönözzenek a hajnak”. A volumennövelő samponok és a sűrítő samponok egyaránt segíthetnek abban, hogy a haj összességében teltebbnek tűnjön.

A sűrítő samponok az egyes hajszálakra, míg a volumennövelő samponok inkább a hajtövekre koncentrálnak. A sűrítő samponok úgy működnek, hogy fehérjéket, vitaminokat, polimereket és/vagy nedvességet juttatnak a hajba, amelyek minden egyes hajszálat feldúsítanak, így minden egyes darab vastagabbnak tűnik. Ez ideális a finom hajtípusok vastagságának növelésére.

A volumennövelő samponok inkább a hajtövek felerősítésére összpontosítanak. Segítenek lebontani a fejbőr körüli felhalmozódást, és olyan élénkítő összetevőkkel töltik fel a hajat, mint a koffein, a biotin és a réti habszivacsmagolaj.

2. Nyúlj a sűrítő hajápoló termékekhez.

Miután speciális sampont használtál a zuhany alatt, duplázd meg a telt haj elérésének küldetését azzal, hogy olyan hajsűrűsítő termékeket is használsz, mint a textúrázó krémek, textúrázó spray-k és sűrűsítő tonikok.

A sűrítő és volumennövelő samponokhoz hasonlóan ezek a termékek is egy kicsit másképp működnek. A sűrítő krém, amelyet a törölközőszáraz hajra kensz, a sűrítő samponhoz hasonlóan működik, dúsítja és bevonja az egyes szálakat, hogy azok vastagabbnak tűnjenek és érezzék magukat. A volumennövelő spray-t vagy volumennövelő szárazsampont általában a száraz hajtövekre alkalmazzuk, hogy textúrát, lendületet és egy kis lendületet adjunk a hajnak. Próbáljon meg sűrítő terméket használni nedves hajon, és fejezze be volumennövelő termékkel a száraz hajon – ez segít a hajtöveket és a hajszálakat is megcélozni a teltebb hatás érdekében.

Augsten azt javasolja, hogy olyan termékeket válasszon, amelyek nem tartalmaznak szárító hatású alkoholokat, például etanolt, SD-alkoholt, propil-alkoholt vagy izopropil-alkoholt. „Ezeket a termékeket arra használják, hogy hízlalják és megduzzasszák a hajszálakat, hogy teltebbnek tűnjenek, de jobb összetevőkkel is el lehet végezni, amelyek nem szárítják és nem károsítják a hajat” – mondja. „Ehelyett keressen volumennövelő termékeket, amelyek hidrolizált zabfehérjét és zsíros alkoholokat, például cetil- vagy cetaril-alkoholokat tartalmaznak. Kerülni kell a mesterséges szilikonokat tartalmazó termékeket is, mivel ezek elnehezítik a hajat”.

Szüksége van némi útmutatásra a megfelelő termékek kiválasztásához? Tekintse meg a legjobb hajsűrűsítő hajápoló termékek listáját itt. Ne feledd, hogy a hajadnak ugyanúgy szüksége van nedvességre, mint a bőrödnek. Kerry azt javasolja, hogy legalább hetente egyszer használj hajmaszkot.

3. Táplálkozz hajvastagító diétával.

Íme a kemény igazság: keveset lehet tenni azért, hogy tartósan megváltoztassuk az egyes hajszálak átmérőjét. A sűrítő termékek csodákat tehetnek, hogy átmenetileg dúsítsák a hajszálakat, de ha a lényegre térünk, a finom haj genetikai eredetű, és nem lehet megváltoztatni.

Ha azonban mindent megtesz az egészséges hajnövekedés elősegítése érdekében, az sokat számíthat. Ha gondoskodik arról, hogy fejbőre boldog, egészséges és jól táplált legyen, tökéletes környezetet biztosít ahhoz, hogy minden hajszála erősen és maximálisan fejlődjön. Ez idővel segíthet abban, hogy idővel teltebb hajkoronát hozzon létre.

A hajnövekedés fokozására a trichológusok egyik egyszerű módja a haj tápláló, erős, egészséges hajszálakkal összefüggő élelmiszerek beépítése az étrendbe. Keresse a magas zsírsav-, fehérje-, valamint A-, B-, C- és E-vitamin-tartalmú ételeket, amelyek különösen hatékonyak azok számára, akik aktívan tapasztalják a hajhullást.

Hogyan lehet dúsítani a hajat

4. Hámlassza a fejbőrét.

Ha minden jót megteszel, de a hajad még mindig laposnak tűnik, a fejbőröd lehet a probléma. Idővel a termékek, samponok, kondicionálók és olajok felhalmozódhatnak a fejbőrön, ami elnehezítheti a szálakat a gyökérnél. „Amikor hámlasztod a fejbőrödet, lesikálod a termékeket és a környezeti lerakódásokat, ami friss, tiszta felületet hoz létre, amely nem nehezedik el.” A hámlasztás egyszerű módja annak, hogy minden hajszálnak természetes lendületet adjunk.

Ha ritkuló hajjal küzd, a hámlasztó fejbőrmasszázs beépítése a hajmosási rutinjába nagy változást hozhat. Ez nemcsak a fejbőr vérellátását fokozza, hogy ösztönözze a növekedést, hanem a faggyú és a termék felhalmozódása miatt elzáródott hajhagymákat is felszabadíthatja. Idővel javulhat a haj elvékonyodása és a haj általános egészségi állapota.

Tippeket keres arra vonatkozóan, hogy pontosan hogyan kezelje a fejbőr hámlasztását? Kövesse útmutatónkat a fejbőr hámlasztásáról itt.

5. Maradjon távol a forró szerszámoktól, amennyire csak lehetséges.

A nagy kerek kefével történő hajszárítás, a hajsütővas használata és a haj diffúzorral történő hajszárítás mind segíthet abban, hogy a haj dúsabbnak tűnjön, de ha minden nap forró eszközöket használsz, az végül többet árthat, mint használ. A forró eszközök köztudottan törést okoznak – a dús, telt haj ellenségei. Ha kevésbé hosszú tincsekből áll a test, még nehezebb lesz a volument megteremteni.

Ha egyszerűen nem tudod nélkülözni a forró szerszámokat, ne feledd, hogy mindig a hajadnak megfelelő legalacsonyabb hőfokot használd, és mindig használj hővédő spray-t. Ha hajszárításnál Augsten azt javasolja, hogy a tartós kiemelés érdekében a hajtöveket koncentrátorral szárítsd a hajtöveket az ellenkező irányba, mint amerre a hajad esni szeretne. Emellett szeret egy kis volumennövelő hajport is szórni a tövekre.

6. Reggel moss hajat.

„Mivel a haj nedvességet és tápanyagokat, leave-in kondicionálót, krémet [stb.] vesz fel, és száradás közben megduzzad, ezért egy reggeli hajformázás után teltebbnek és vastagabbnak fog tűnni, mint egy éjszakai alvás után” – magyarázza Philip B. Emellett az egész éjszakai forgolódás az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy fokozzuk a göndörséget és a töredezést – csak kezdjük frissen reggel egy hajmosással.

7. Használj hűvös levegőjű hajszárítót.

A forró hajszárító helyett inkább hűvös levegőjű szárító használata ajánlott, „de a kulcs a legalacsonyabb ventilátorbeállítás a diffúzorral” – magyarázza Philip B. „A legjobb eredmény érdekében kerüld a hővel együtt a teljesítményt”. Bár ez egy kicsit tovább tart, mint a hagyományos szárítás, hosszú távon segít, hogy a haj dúsabbnak tűnjön, mondja. Nézze meg a hajszárítókra vonatkozó választásainkat, itt.

8. Tudd, hogyan kerüld el a felesleges töredezést.

„A haj töredezésének vezető oka a kémiai kezelések, mint a hajfestés, a lazítók, vagy akár a keratinos kezelések. A színező kezelések és a lazítók túlzott használata a legnagyobb bűnösök. Sok mindent megtehetsz, hogy megelőzd a haj töredezését. Nincs többé tartós színezés vagy szőkítés (kiemelések, balayage), nincs többé hőkezelés, nem kell többé fésülni a hajat, amikor nedves, feszesebb, feszesebb frizurák” – mondja Kerry.

De ez nem mindenki számára reális! Kerry azt javasolja, hogy kommunikálj a stylistoddal a színezési komponensről, elmagyarázva, hogy nem szeretnéd, ha átfedné a színt, mert a színt a színre helyezve tökéletes környezetet teremt a töréshez. Érezze magát felhatalmazva arra, hogy a fodrászától kérjen kötésépítőt is a kezeléshez. A kötésépítők segíthetnek megvédeni a hajadat a jelenlegi és a jövőbeli kutikula károsodásától.

A hajtöredezést csak úgy lehet helyrehozni, ha levágod. Ezért van szükség a rendszeres hajvágásra és trimmelésre. Nagyjából háromhavonta kellene levágnia a haját, hogy a lehető legegészségesebb legyen. „Ahhoz, hogy a haj újra egészséges állapotba kerüljön, nagyjából egy centivel a törés fölött kell levágni” – mondja Kerry.

9. Válassza meg bölcsen a frizuráját.

Közeleg a nyár, és a hajadat felfelé és a nyakadról távol tartva gyakran remek módja annak, hogy hűvös maradj. Ha hetente néhányszor muszáj felhajtva viselned a hajad, próbáld meg elkerülni, hogy a lófarok minden alkalommal ugyanabban a helyzetben legyen.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.