Hogyan kell tartani a borospoharat

Hogyan kell tartani a borospoharat

Nincs egyetlen helyes módja annak, hogy a borospoharat a száránál fogva tartsd. Íme néhány helyes módszer, amelyek közül választhatsz:

Csípje meg a szár alsó részét: A szárnak a hüvelyk- és a mutatóujjad között kell lennie. A nagyobb stabilitás érdekében három ujjal – hüvelyk-, mutató- és középső ujjal – is tarthatod. A gyűrűs és a kisujjadnak a talp tetején kell nyugodnia anélkül, hogy a szárat érintené.
Ez a módszer a legkényelmesebb, ha forgatni szeretné a bort.

Fogja meg a pohár szárát közvetlenül a talp felett: Csípje meg a szárat a hüvelyk- és mutatóujjával kissé az alap fölött. Így közvetlenül érintkeznek a pohár talpával, míg a többi ujjad alulról támasztja meg azt.
Ez egy nagyon stabil módja a pohár tartásának, különösen akkor, ha idegesnek érzi magát, ha csak a szárat tartja.

Tartsa a szárat közvetlenül a pohár alatt: Így a szár felső részét úgy tarthatja, hogy nem érinti a pohár tálját. Egyszerűen szorítsa a szárat a hüvelyk- és mutatóujja közé. A keze legyen kissé behajlítva, és nézzen a pohár alja felé anélkül, hogy megérintené azt.
A pohár tartásának ez a módja meglehetősen stabil. Így szabályozhatja, hogy mennyire és milyen irányba döntse a poharat. Ez a legjobb módja a pohár tartásának, ha nincs a közelben asztal, amire támaszkodhatna.

Tartsa a poharat a talpánál fogva: A hüvelykujjadnak a talp tetejét kell fognia, míg a mutató- és középső ujjad alulról támasztja meg. Az összes többi ujj a nagyobb stabilitás érdekében a tenyeredben görbüljön.
Ez a módszer a kezdők számára ijesztő lehet, de remek módja annak, hogy megfigyeljük a pohárban lévő bor különböző színárnyalatait.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.