Hogy lehet szépen írni

Hogyan lehet szép a kézírásod

Sok apróság választja el a tisztességes kézírást a nagyszerűtől, és egy kis gyakorlással javíthatsz a kézírásodon. Íme néhány tipp a szép kézírás stílusának kialakításához:

1. Válasszon egy stílust. A kézzel dolgozó írók többféle kézírási stílus közül választhatnak. A legtöbben inkább a kurzív kézírást kedvelik, ahol a nagy- és kisbetűk összefolynak a papíron. A különösen jó kézírással rendelkező írók akár a kézi betűkészítés és a tipográfiai tervezés területén is választhatnak karriert. A kalligráfusok például a kalligráfia ősi művészeti formáját gyakorolják, ahol a betűformákat ugyanolyan gondossággal és tisztelettel kezelik, mint a festett képeket.
2. Válassza ki a megfelelő tollat. A modern kalligráfia általában töltőtollakra támaszkodik, amelyek jól alkalmazhatók a kurzív íráshoz. A golyóstollak takarékosabban bánnak a tintával, és bár firkálásra és jegyzetelésre kiválóak, gyönyörű betűk írásához általában nem elegendőek.
3. Gyakorolj következetesen. Ha szeretnéd javítani a saját szépírásodat – és talán visszatérni ahhoz a szinthez, amellyel az általános és középiskolában rendelkezhettél -, akkor kiindulási pontként gyakorolhatod a vonalas papírra írást. Az írást gyakorolhatod kézírókönyv segítségével, bár a kézírásgyakorlás legegyszerűbb formája, ha egyszerűen csak egy prózai szöveget írsz, egyszerre egy-egy mondatra koncentrálva.
4. Használja a megfelelő fogást. Vigyázz, hogy ne tartsd a tolladat csavaros szorításban; az ilyen technika semmilyen írási stílushoz nem illik, még a firkáláshoz sem. Ehelyett vezesse a tollat a mutatóujjával.
5. Vegyen részt egy hivatalos órán. Az általános iskolán túl nehéz lehet kézírásórát találni, de a legtöbb nagyvárosban biztosan találsz kalligráfiaórát. Grafikusok is tarthatnak közösségi órákat, bár ezek inkább a digitális készségek, például a layoutok és a tipográfiai tervezés terén.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.