A Bixby a Samsung digitális asszisztense, amellyel a hangoddal tudsz dolgokat elintézni. Ez az S Voice továbbfejlesztése. A Bixby segítségével SMS-eket küldhetsz, megnézheted az időjárást, felhívhatod barátaidat vagy családtagjaidat, elindíthatsz alkalmazásokat, és vezérelheted a zenelejátszást – csakúgy, mint más hangalapú asszisztensek.

A Bixby mély integrációja a rendszerbeállításokkal és bizonyos harmadik féltől származó alkalmazásokkal megkülönbözteti a Google Assistant-tól és a Siritől. A Samsung hangalapú asszisztensével megváltoztathatod a fényerősséget, be- és kikapcsolhatod az automatikus forgatás funkciót, készíthetsz szelfit, vagy válaszolhatsz egy e-mailre a Gmailben a készülékeden.

A másik két digitális asszisztens csak az alapvető rendszerbeállításokat tudja vezérelni, vagy üzenetet tud küldeni barátainak vagy családtagjainak. Ezek az asszisztensek azonban nem tudják megnyitni az Instagram közvetlen üzeneteit, vagy megmutatni a YouTube előfizetési listáját, mint a Bixby.

A Google Assistant rutinjaihoz hasonlóan a Samsung hangalapú asszisztense is rendelkezik Bixby rutinokkal, amelyek egyetlen parancs segítségével egy sor műveletet indíthatnak el. Van gyorsparancs is, amellyel egy vagy több parancsot egy mondattal vagy szóval lehet helyettesíteni. Ha nem rajong a Samsung hangalapú asszisztenséért, akkor a Galaxy telefonján letilthatja a Bixby-t.

A Bixby több részre oszlik: Bixby Voice, Bixby Vision és Bixby Routines.

Bixby Voice

Ez az asszisztens hangos része, amellyel a „Szia, Bixby” parancs segítségével léphetsz vele kapcsolatba. A Bixby Voice-t azonban be kell állítanod, mielőtt használhatnád a gyorsszót. Többször is ki kell mondania a „Hi, Bixby” szót, hogy a digitális asszisztens felismerje a hangját. A Bixby Voice beállítása után bármilyen kérdést feltehet a digitális asszisztensnek, vagy bármilyen parancsot adhat neki.

Bixby Vision

A Bixby Vision a Samsung Google Lensre épülő változata. A funkció lehetővé teszi, hogy a kamerát egy tárgy felé irányítsuk, hogy több információt kapjunk róla. Hasonlóképpen, a Bixby Vision segítségével beolvashatsz egy képet, hogy szöveget másolj le róla, valós időben fordíts nyelveket, azonosíts tárgyakat vagy olvass fel szöveget.

Bixby rutinok

A Bixby Routines segítségével automatizálhat feladatokat Galaxy telefonján. Rutinokat állíthat be a rendszerbeállítások automatikus módosítására egy kiváltó esemény alapján. Beállíthat például egy Bixby rutint, hogy csökkentse a Galaxy telefon hangerejét, csatlakoztassa a Wi-Fi hálózathoz, és nyisson meg egy alkalmazást, amikor feltölti a telefont.

Milyen eszközöket támogat a Bixby?

A Bixby előre telepítve van az összes 2017-ben piacra dobott középkategóriás és zászlóshajó Samsung Galaxy telefonon és táblagépen. A Galaxy S8, Note8, S9 és S10 sorozatot dedikált Bixby gombbal szállították. Mivel a hangalapú asszisztens nem vált be, a Samsung végül eltávolította a gombot az újabb készülékekről, és a funkcióját az oldalsó billentyűvel egyesítette.

Az okostelefonokon és táblagépeken kívül a Bixby elérhető a Samsung okostévéin, a Galaxy Home okoshangszórón, a Family Hub 2.0 és a Bespoke hűtőszekrénysorozaton, valamint a Galaxy okosórákon. Ez az egyetlen hangalapú asszisztens, amely ilyen nem mobil eszközön is elérhető.

Mi az a Bixby?

A Bixby használata

A Bixby az összes Samsung okostelefonon elérhető. Nem kell külön alkalmazást letöltenie a Play Store-ból, mielőtt elkezdhetné használni.

A Bixby többféleképpen is előhívható a Samsung telefonon:

  • Nyomja meg és tartsa lenyomva az oldalsó billentyűt – vagy a Bixby billentyűt, ha van ilyen – néhány másodpercig.
  • Mondja azt, hogy „Hi, Bixby”.
  • A gyorsszó működéséhez be kell állítania a Bixby-t a telefonján.
  • Használja a Bixby alkalmazás parancsikonját az alkalmazásfiókban.

Ha beállította a Bixby-t, a következő parancsokat kérheti tőle:

„Vegyen fel egy videót”.
„Mutasd meg a ma kapott e-maileket”.
„Kérje meg a Google Duót, hogy hívja fel a feleségemet”.
„Mutasd meg a dokumentumkategóriában lévő fájlokat”.
„Kérje meg a Netflixet, hogy játsszon le szentesi játékokat”.
„Indítson el egy öt kilométeres futást.”
„Adatok átvitele a régi telefonomról”
„Sötétebbé tenni a képernyőt.”

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.