Mi az a zip code?

A ZIP-kód az Egyesült Államok postai kódrendszerének leírására használt kifejezés. Ez egy számsorozat, amely különböző földrajzi csoportokon belüli emberekről közöl információt. Az Egyesült Államokban két ZIP-kódrendszer létezik: a ZIP és a ZIP+4.Mi az a zip code?

ZIP kód áttekintés

A ZIP-kódok jelentősége

A ZIP-kódok adatai az Egyesült Államokban az üzleti tevékenységek szerves részét képezik. Fontos paraméter a postai küldemények küldéséhez, a csalások felderítésének irányításához vagy a demográfiai információk kutatásához.

Ennek a cikknek az a célja, hogy segítsen mélyebben és részletesebben megérteni az e számkombináció mögött álló összefüggéseket, hogy hatékonyan tudja hasznosítani ezt az adatpontot az üzleti életben.

Az amerikai irányítószámrendszer (USPS)

Az irányítószám szerepe az adatok célszerű és hatékony feldolgozása. Az irányítószámok hibái késedelmet okozhatnak a feldolgozásban. Az irányítószámok alapos megértéséhez az Egyesült Államok Postaszolgálata a meghatározó forrás. Ez az átfogó GYIK-forrás hasznos lesz. Amit észre fog venni, hogy az irányítószámon belül minden számjegy egy módszertani terv részeként jelentést hordoz.

ZIP ÉS ZIP+4

Az Egyesült Államok irányítószámkódjai öt számjegy hosszúak. A ZIP+4 kódok, más néven add-on vagy plusz négy kódok, négy további számjegyet tartalmaznak, amelyek egy földrajzi szegmenst azonosítanak a ZIP-kód szállítási területén belül.

A ZIP-kód első számjegye az amerikai államok egy meghatározott csoportját jelöli. A második és harmadik számjegy az adott csoporton belüli régiót, például egy nagyvárost jelöl.

Levél küldéséhez csak az irányítószám első öt számjegye szükséges. A teljes ZIP+4 kód megadása azonban a közölt földrajzi részletesség miatt felgyorsíthatja a kézbesítési időt.

Az irányítószámokat vonalkódokká alakítják át, amelyek lehetővé teszik a küldemények automatikus szortírozását, ami csökkenti a szükséges emberi felügyeletet.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.