A Zoom egy videokonferencia platform, amely számítógépes asztali számítógépen vagy mobilalkalmazáson keresztül használható, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy online videokonferenciákon, webináriumokon és élő csevegésen vegyenek részt.

A Covid19 válság idején a Zoom népszerűsége ugrásszerűen megnőtt, és emberek milliói használják a szolgáltatást arra, hogy kapcsolatban maradjanak másokkal.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető, a Zoom-felhasználók pedig választhatnak, hogy az ingyenes szolgáltatásra vagy a különböző fizetős csomagokra iratkoznak fel. Az ingyenes szolgáltatások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy korlátlan számú, akár 100 résztvevővel rendelkező megbeszélést hozzanak létre, bár a csoportos megbeszélések időbeli korlátja 40 perc.

Mi az a zoom

Hogyan működik a zoom?

A Zoom lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy virtuális tárgyalótermeket hozzanak létre és csatlakozzanak hozzájuk, ahol videó, illetve hang segítségével kommunikálhatnak egymással. További funkciókkal a résztvevők megoszthatják a képernyőjüket, fájlokat oszthatnak meg, és szöveges csevegést használhatnak az értekezletcsoporton belül vagy privátban az értekezleten résztvevőkkel.

Ahhoz, hogy egy Zoom megbeszéléshez csatlakozhasson, a résztvevőnek rendelkeznie kell a Zoom alkalmazással, valamint vagy a megbeszélés linkjével, vagy egy megbeszélési azonosítóval és jelszóval. Míg az értekezletekhez való hozzáféréshez nincs szükség Zoom-fiókra, a felhasználóknak fiókot kell létrehozniuk ahhoz, hogy értekezletet rendezhessenek.

Értekezlet beállítása – A házigazda választhat, hogy azonnali értekezletet hoz létre, vagy egy adott időpontra ütemezi azt.

Ez létrehozza a találkozó azonosítóját és jelszavát, valamint a találkozó URL-címét, amelyet megoszthat azokkal az emberekkel, akik részt kívánnak venni a találkozón.

A Zoom nemrégiben alapértelmezés szerint engedélyezte a jelszavak használatát, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak be kell írniuk a jelszót a találkozóhoz való csatlakozáshoz, ha manuálisan adják meg az adatokat. A résztvevőknek azonban nem kell megadniuk ezt a jelszót, ha az értekezlet url-jére kattintva csatlakoznak hozzá.

A házigazdák a fiókjukon belül egyéb beállításokat is kezelhetnek, hogy engedélyezzék az olyan funkciókat, mint például, hogy az emberek megoszthassák-e a képernyőjüket, vagy hogy privát csevegést folytathassanak-e az értekezleten résztvevőkkel.

Videó és hang – Amikor csatlakozik egy Zoom megbeszéléshez, a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy be- vagy kikapcsolják a videót, és a többi résztvevőt is láthatja, ha engedélyezve van a kamerájuk. A megbeszélés házigazdája további vezérlőelemekkel rendelkezik a megbeszélésen részt vevő személyek videójának letiltására vagy hangjának elnémítására.

Képernyő megosztása – A Képernyő megosztása funkciók lehetővé teszik, hogy a résztvevők megosszák a képernyőjükön megjelenő anyagot a megbeszélésen résztvevőkkel. A felhasználók ezt a vezérlőpanelen a képernyő megosztása ikonra kattintva tehetik meg. A megbeszélés házigazdája szabályozhatja a funkcióhoz való hozzáférést, és engedélyezheti az összes felhasználónak, bizonyos felhasználóknak, vagy korlátozhatja azt a „csak a házigazdára”.

Csevegés funkció – A csoportos csevegés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az értekezlet során szöveges formában kommunikáljanak egymással, és a résztvevők privát csevegést is használhatnak a csoport többi tagjával. A találkozó házigazdái beállíthatják ezt a beállítást, hogy korlátozzák, hogy a résztvevők kivel cseveghetnek.

Miért népszerű?

A Zoom vonzereje abban rejlik, hogy még a szolgáltatás ingyenes verzióját használva is lehetőséget ad arra, hogy az emberek nagyszámú résztvevőt tudjanak összehozni egy értekezleten. Csak a házigazdának kell fiókot létrehoznia a Zoomban, és a hozzáférési információkat könnyen szét lehet osztani azok között, akik esetleg csatlakozni szeretnének a megbeszéléshez.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.