A 2015-ben indult Discord egy platform, amelyen a hasonló érdeklődési körrel rendelkező emberek kommunikálhatnak egymással. A játékközösség körében népszerű, mivel lehetőséget nyújt a videojátékosok számára, hogy kommunikáljanak egymással, és a játékokon kívül is közösséget alakítsanak ki.

Mára azonban teljes értékű közösségi hálózattá nőtte ki magát, több mint 140 millió* aktív havi felhasználóval. Már nem csak a játékosok körében népszerű.

Hogyan működik

A platform szerverek segítségével működik. Ezeket egy adott fókusz vagy téma szerint állítják fel, hogy az emberek online találkozhassanak, és képeket, linkeket és információkat cserélhessenek. Ezek a szerverek szöveges csatornákat és hangos csevegést is kínálnak a használt eszköz mikrofonján keresztül.

A hashtaggel (#) azonosított szerverek szöveges csatornák, amelyek a legnépszerűbbek. A felhasználók üzeneteket, valamint képeket és GIF-eket osztanak meg egymással.

A hangcsatornák mellett egy hangszóró ikon látható. Amikor a felhasználók csatlakoznak, automatikusan hallják a folyamatban lévő beszélgetéseket, és csatlakozhatnak hozzájuk. Emellett a szöveges csatornákhoz hasonló csevegőfunkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerre többféle módon kommunikáljanak.

A felhasználókat meghívhatják szerverekre, vagy online linkeket találhatnak a hozzáférésükhöz. A szervert létrehozó személy általában meghatároz néhány alapszabályt arra vonatkozóan, hogy kiknek szól és milyen viselkedés várható. Szigorú irányelveket is meghatározhatnak a nyílt tartalmak kiszűrésére és a moderátorok fiókjainak biztonságára vonatkozóan.

Mi az a Discord?

Mi az a Discord Nitro?

A Discord Nitro a platform prémium változata. Az előfizetés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testre szabják profiljukat, minden szerveren más avatart használjanak, és bárhol egyéni emojikat használjanak. A felhasználók emellett jobb minőségű videókhoz, feltöltési méretekhez és sok máshoz is hozzáférhetnek. A Nitro árai attól függően változnak, hogy mit szeretne tartalmazni, és 5 $/hónapnál kezdődnek.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.