Mi az a Pinterest?

A Pinterest egy képmegosztó közösségi médiaplatform, amely 2010-ben indult. Világszerte vannak felhasználói, így még ha valaki nem is használja a Pinterestet, valószínűleg tud róla.

A felhasználók több ezer, Pins-nek nevezett posztot böngészhetnek, hogy ötleteket kapjanak receptekhez, dekorációhoz, tanításhoz és sok máshoz. Néhányan az olyan közösségi hálózatokhoz, mint az Instagram, hasonlóan használják, ahol egyszerűen csak végiggörgetik a tartalmakat.

Bárki, akinek van Pinterest-fiókja, saját tartalmú kitűzőt is létrehozhat, amelyet megoszthat másokkal.

Hogyan működik?

A felhasználók használhatják a Pinterestet webböngészőn vagy a Pinterest alkalmazáson keresztül. Amikor bármelyikre regisztrál, ki kell választania az Önt érdeklő témákat.

Ha ezt megtette, a főoldalán ezek a témák jelennek meg. Ha például a főzés és a barkácsolás érdekli, a Pins a feedjében kapcsolódó tartalmakat fog mutatni. Ahogy egyre több tartalommal foglalkozik, ez a feed úgy változik, hogy tükrözze az érdeklődési körét. Ezeket megváltoztathatja a Pinterest profilján.

Mi az a Pinterest tábla?

A Pinterest tábla olyan, mint egy mappa a számítógépen. Amikor el akarsz menteni valamit, amit a Pinteresten látsz, „kitűzöd” a táblára (elmented a mappába). Az ötlet a hirdetőtáblákból származik, amelyekre fényképeket és dokumentumokat tűzhetsz.

A Pinteresten más emberek is megtekinthetik a mentett Pineket, és az a készítő is, aki eredetileg megosztotta a kitűzőt. A titkos táblák azonban nem értesítik az alkotókat, ha valamelyik Tűjüket elmentik. A felhasználók bármelyik Pinterest táblájukat titkosnak állíthatják be.

Lehet például egy receptek táblája, ahová minden ételekkel kapcsolatos tartalmat kitűzhet későbbi felhasználásra. Vagy talán egy divat tábla, ahová a neked tetsző stílusokat tűzdeled. A felhasználók létrehozhatnak egy táblát a profiljukból, vagy amikor új tartalmat tűznek.

Mi az a Pinterest?

Hogyan működnek a Pinterest algoritmusai

A Pinterest algoritmusai hasonlóan működnek, mint más közösségi médiaplatformokon. Minél többet interakciózik egy felhasználó bizonyos Pinekkel, annál több kapcsolódó Pint fog látni.

Más közösségi média algoritmusokhoz hasonlóan ez is létrehozhat egyfajta „visszhangkamrát”, ahol a tartalmak elkezdik formálni a hiedelmeket. Egyes pinek téves információkat terjeszthetnek. A velük való interakció több hasonlót eredményez, ami szűklátókörű gondolkodáshoz vagy a világról alkotott pontatlan elképzelésekhez vezet.

Adatvédelmi és biztonsági beállítások
A Pinterest számos beállítással rendelkezik a felhasználók számára az online biztonságuk kezeléséhez. Irányelveik figyelmeztetnek a káros tartalmakra is, amelyek közé tartozik az önkárosítás, a félretájékoztatás, a felnőtt tartalmak és a kizsákmányolás, a gyűlölet és sok más. Azt mondják, hogy „eltávolíthatják, korlátozhatják vagy blokkolhatják az ilyen tartalmak és fiókok terjesztését”.

Néhány tartalom azonban még mindig kicsúszik a kezükből. Így a platform attól függ, hogy más felhasználók jelentik-e a Pinterest szolgáltatási feltételeivel ellentétes tartalmakat.

Online biztonsági kérdésekdokumentum
Ismerje meg azokat a problémákat, amelyek veszélyeztethetik gyermeke online biztonságát.

Ismerje meg az online biztonsággal kapcsolatos problémákat az egész weben.

Mi a Pinterest korhatára?

Sok más közösségi médiahálózathoz hasonlóan az Egyesült Királyságban a Pinterest használatához a felhasználóknak legalább 13 évesnek kell lenniük. Felmérések szerint a platformot használó gyerekek többsége 15-17 éves, és az összes felhasználó kis részét teszik ki. A használóknak azonban tudniuk kell, hogy a koruknak nem megfelelő tartalmakkal találkozhatnak.

Biztonságos a Pinterest a fiatalok számára?
A platform a legtöbb közösségi médiaplatformhoz hasonlóan tartalmi irányelvekkel, adatvédelmi beállításokkal és jelentési funkciókkal rendelkezik, amelyek a Pinterest minden felhasználójára vonatkoznak. Van azonban néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy a tizenévesek biztonságban legyenek online.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.