A Yubo egy közösségi média alkalmazás, amelyet 2015-ben francia mérnökhallgatók hoztak létre. Eredetileg a Yellow nevet viselte, és a Snapchat kísérőalkalmazása volt, hogy segítsen a felhasználóknak barátokat találni, mielőtt önálló közösségi alkalmazássá vált volna. Jelenleg 60 millió felhasználója van világszerte.

Közösségi felfedező funkciója a világ minden tájáról származó emberekkel való barátságra ösztönöz. A felhasználók a profilok és az élőben közvetített videók között lapoznak, hogy új, hasonló érdeklődésű embereket ismerjenek meg. Külön közösségek vannak a 13-18 évesek és a 18 év felettiek számára, hogy a tizenévesek biztonságban legyenek az alkalmazáson.

A „Yuboverse” lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 10 emberrel is élőben közvetítsenek, virtuális játékokat játsszanak és képernyőket osszanak meg.

Mi az a Yubo?

Ki használja a Yubo-t?

A Yubo a legnépszerűbb a 13-25 évesek körében, akik a becslések szerint a felhasználók 99%-át teszik ki. Népszerűségét az elmúlt években nyerte el, különösen a Covid-19-járvány miatt, amely során több interakció zajlott az interneten. Például 2019 decembere és 2020 novembere között a felhasználói bázis 25 millió regisztrált felhasználóról több mint 40 millióra nőtt. 2022-ben már 60 millió felhasználóval büszkélkedhetett, ami hihetetlen növekedést mutat az elmúlt években.

Hogyan működik?

Az alkalmazás letöltése után létre kell hoznia egy fiókot. Ehhez meg kell adnod a születésnapodat, fel kell töltened egy friss képet magadról, és meg kell adnod a telefonszámodat. Háziállatokról készült fotókat nem fogadunk el, csakis saját magadról készült fotót. A felhasználók ezután személyazonosság- és életkor-ellenőrzésen mennek keresztül, mielőtt használhatják a platformot.

Élő közvetítés

Más közösségi alkalmazásokhoz hasonlóan a felhasználók az alkalmazáson keresztül is élőben közvetíthetnek valós időben. A Yubón bárki láthatja az élő közvetítésüket és üzeneteket küldhet, nem csak a barátaik. A videót streamelő felhasználó választhat, hogy a nézőket új, barátokkal összekötő barátokként adja-e hozzá.

Az élő közvetítés az alkalmazás központi funkciója, és a hasonló érdeklődésű embereket éri el.

Új barátok szerzése

A Yubo dizájnja arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a világ minden tájáról származó emberekkel barátkozzanak. Az emberek a Swipes és az élő közvetítéseken keresztül történő összekapcsolódással másokat is felkérhetnek barátaiknak. A felhasználók szűrőket is beállíthatnak az életkor, a nem és a hely szerint, hogy milyen tartalmat szeretnének látni.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.