Mik azok a spam telefonhívások?

A spamhívások olyan irreleváns, nem megfelelő hívások, amelyeket nagyszámú olyan címzettnek küldenek, akik nem jelezték, hogy érdeklődnek az ilyen hívások fogadása iránt. A spamhívások bosszantóak, irritálóak és dühítőek. De veszélyesek is. Nagyon veszélyesek. A spamhívók el akarnak lopni valamit Öntől. A társadalombiztosítási számodat. A hitelkártyád számát. Az életed megtakarításait.

A megfelelő spamhívás-ellenes megoldás nélkül nem sokat tehetsz, hogy megállítsd ezeket a veszélyes hívásokat. Kevés olyan jogszabály van, amely megvédi az amerikaiakat ettől a problémától, így mindenki ki van téve a veszélynek. Mindenki.

„De én soha nem lennék olyan hülye, hogy telefonon átadjam a személyes adataimat!” – halljuk Önt mondani. Nos, bárki áldozatul eshet egy telefonos átverésnek. Nem számít, hogy van-e diplomája a Harvardon vagy sem.

Mik azok a spam telefonhívások?

Miért jelentenek akkora veszélyt a spamhívások az Ön és az okostelefonja számára?

A spamhívások azért veszélyesek, mert illegálisak. Csak 2020 májusában az amerikaiak 3,02 milliárd illegális robothívást kaptak. (Ez csak egy hónap!) Hogy ezt kontextusba helyezzük, májusban több robohívás érkezett, mint az Egyesült Államok, Kína és egész Afrika teljes lakossága együttvéve. Ez rengeteg robothívás.

A robothívások a világ minden tájáról érkeznek. Figyelmeztetés nélkül érkeznek. Akkor jönnek, amikor a legkevésbé számítasz rájuk. De mindegyiknek egyetlen célja van: ellopni a személyazonosságát vagy a pénzét (vagy mindkettőt).

‍Mi motiválja a spammereket? Nem tudjuk biztosan. De lássuk be, a spamhívások gazdaságossága vonzó. A spammerek évente mintegy 438 millió dollárt költenek robothívásokra, és ezek a hívások mintegy 6 milliárd dollárnyi bevételt hoznak! Ez hatalmas haszonkulcs.

Illegális spamhívások: Mire kell figyelni

Az illegális spamhívások sokkal veszélyesebbek, mint amennyire kellemetlenek, egyszerűen azért, mert nem veszik figyelembe az Egyesült Államokban érvényes kormányzati kommunikációs törvényeket. Bár a hívás tartalma eltérő lehet, mindegyik azért hív, hogy ellopjon valamit Öntől. Az illegális spamhívások két alkategóriába sorolhatók: illegális robohívások és illegális átveréses hívások:

Illegális robothívások‍

Illegális robocallnak minősül minden olyan nem sürgősségi telefonhívás, amely előre felvett üzenetet tartalmaz, és amelynek fogadására Ön nem adott írásos engedélyt. Ezek az illegális hívások valójában származhatnak legálisan bejegyzett vállalkozásoktól, amelyek nem megfelelően követik a törvényt, mint például a Resort Marketing Group, vagy illegális csalóktól, amelyek célja, hogy legális szervezetnek adják ki magukat, hogy meglopják Önt.

Illegális csaló hívások‍

Az illegális csaló hívások olyan hívások, amelyek jellemzően valódi személytől származnak, és amelyek célja az Ön pénzének, személyes személyazonosságának vagy mindkettőnek az ellopása. A legismertebb az IRS Phone Scam, amely a jelentések szerint 2013 óta közel 14 millió dollárnyi csalárd kifizetést szedett be a gyanútlan fogyasztóktól.

A leggyorsabb módja annak, hogy megállapítsa, hogy a kapott spamhívás illegális-e, ha felidézi, hogy valaha is hozzájárult-e ahhoz, hogy az adott szervezettől vagy robothívótól telefonhívásokat kapjon. Ha nem járult hozzá, akkor jó esély van arra, hogy a telefonhívás illegális spam.

Vannak olyan spamhívások, amelyek legálisnak minősülnek?

Igen. Egyes legális cégek hívhatják az Ön mobiltelefonját vagy vezetékes telefonját. De csak bizonyos feltételek mellett. Íme néhány, az amerikai kormány által jóváhagyott spamhívás:

Telemarketing és hideghívások: Törvényes vállalkozások hívásai, ahol a telemarketinges egy törvényes termék/szolgáltatás megvásárlását kéri. A hívás jogszerűségének megállapítása úgy történik, hogy megkéri a céget, hogy igazolja magát.
Legális robothívások: Legális, előre felvett hangüzenetek, amelyekben egy szervezet szükséges fogyasztói információkat közöl. A kulcsszó itt a szükséges. Ez járattörléseket, időpont-emlékeztetőket, iskolai frissítéseket és hitelkártyacsalásra vonatkozó figyelmeztetéseket jelent.
Piackutatás és jogi jótékonysági szervezetek: Ezek a hívások idegesítőek lehetnek, de általában legálisak. Megjegyzés: A törvény előírja, hogy a hívóknak azonosítaniuk kell magukat, és az üzenet elején meg kell adniuk a telefonszámukat.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.