A lávakövek nem újdonságok. Valójában ezek a legrégebbi kövek a világon. Sok kultúra évszázadok óta használja őket kulturális rituáléiban.

A lávakövek vulkánkitörésekkor keletkeznek, hasonlóan az obszidián kövekhez. A láva kilövell a vulkánból, és lefolyik az oldalán. Amint ez a hihetetlenül forró, folyékony kő megszárad, lávakővé válik. E folyamatok miatt a lávakövet az újjászületés kövének tartják. Sok szakértő úgy véli, hogy a lávakő a vulkán tüzes ereje miatt, amely létrehozta őket, olyan sok gyógyító tulajdonsággal rendelkezik.

Mi az a lávakő?

A lávakő és a csakra

A csakra, az indiai kultúrából és miszticizmusból származó fogalom, az emberi test szellemi erőközpontjaira vonatkozik. A legtöbb esetben hét különböző csakrát tartanak számon, amelyek mindegyike a test életenergiájának megzavarásáért felelős, amelyet Qi vagy Praana néven is említhetünk.

A lávakő sok használója úgy véli, hogy a kő földeli és stabilizálja a gyökércsakrát, mivel a kőnek erős kapcsolata van a földdel. Amikor a gyökércsakra stabilizálódik, a test és az elme pozitívnak, biztonságosnak és a földhöz lehorgonyzottnak érzi magát.

Mi a lávakő jelentése a csakrában?

A lávakövet gyakran használják a kristályterápiában a lávakő többféle jelentése miatt. Ez a kőzetfajta állítólag vulkánkitörések során keletkezik, amikor az olvadt láva találkozik az óceán vizével. Az emberek gyakran használják a lávaköveket ékszerekben vagy dekorációban vonzó megjelenésük miatt. A lávakőnek azonban több spirituális lávakő jelentése is van. Azt mondják, hogy ez a fajta kő segíthet enyhíteni a szorongást és elősegítheti az érzelmi nyugalmat. A lávakő állítólag nyugalmat és a relaxáció érzését is hozza.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.