Mi az a Smart Call és hogyan működik?

Bármilyen okból kifolyólag a spamhívások és a robothívások az utóbbi időben elszabadultak. Senki sem szereti őket – legalábbis senki, akivel valaha is találkoztunk -, és mindannyian keressük a módját annak, hogyan tudnánk őket kiiktatni az életünkből. Szerencsére a Samsungnak van egy módja a feladat elvégzésére, és ez a Samsung Smart Call néven ismert. Íme minden, amit a szolgáltatásról tudni kell.

Nem a Samsung az egyetlen OEM, amely igyekszik megkönnyíteni az életedet, hiszen a Google is kínál hasonló szolgáltatást a Phone by Google alkalmazásban. Végigvesszük, hogy mi mindenre képes a Smart Call, majd megmutatjuk, hogyan lehet elérni, hogy aktív legyen a telefonodon. Készen állsz a kezdésre?

Mi az a Samsung Smart Call?

A Smart Call a Samsung és a Hiya közös erőfeszítése, amelynek célja, hogy távol tartsa a csaló hívásokat és a spammereket a Galaxy készülékétől. A Hiya automatikus felismerő technológiájára támaszkodik, hogy a hívásokat már akkor osztályozza, amikor a telefon csörögni kezd. A telefon minden bejövő hívást négy kategória egyikébe sorol: Hívóazonosító, Nem gyanús spam, Gyanús spam és Potenciális csalás.

Technikailag a négy kategória bármelyikéből érkező hívásra válaszolhat, ha valóban egy csalóval szeretne beszélni. Ha inkább egyszerűbbé szeretné tenni az életét, a Samsung a képernyő alján egy gombot kínál a számok egyszerű letiltására és jelentésére.

A Smart Call azonban még tovább megy, mint a nem kívánt hívások távoltartása és a hívószámok azonosítása. A telefon ugyanezt a technológiát használhatja a keresett hívások azonosítására, és bizonyos esetekben a hívás okát is megadja. Ha például éppen munkálatokat végeznek az autóján, a Smart Call képes meghatározni, hogy mikor hívja a szerviz, és tájékoztatja Önt, hogy mire számíthat.

A Smart Call segítségével tárcsázhatja kedvenc éttermeit is. A program rendelkezik egy okos keresési funkcióval, amellyel megkeresheti a helyi helyeket, és egyenesen az elérhetőségre irányítja, ha asztalfoglalásra van szüksége.

Mi az a Smart Call és hogyan működik?

Hogyan működik?

Mint említettük, a Smart Call a Samsung és a Hiya közötti partnerség eredménye. A két vállalat 2025-ig tartó partnerséget kötött, így várhatóan rengeteg készüléken láthatjuk majd a Smart Callt. A Hiya robusztus automatikus felismerő szolgáltatásokat hoz a mixbe, míg a Samsung a hardvert biztosítja.

A funkció bizonyos mértékig a többi felhasználó jelentésére és a számok blokkolására támaszkodik. Végül is, a spammereknek valahol el kell kezdeniük. Sok esetben a Smart Call megakadályozhatja, hogy a hívások egyáltalán elérjék a telefont.

Hogyan engedélyezheted a Samsung Smart Call funkciót?

Az intelligens hívás engedélyezése Samsung Galaxy készülékén nem is lehetne egyszerűbb, és többféleképpen is elvégezhető. Csak rajtad múlik, hogy inkább az értesítéseken keresztül vagy a telefon alkalmazásban aktiválod. Íme, hogyan használhatod mindkét módszert:

  • Értesítéseken keresztül
  • Lapozz lefelé a kezdőképernyőről az értesítési árnyék megnyitásához.
  • Keresse meg a Hívóazonosító és a spamvédelem értesítést.
  • Koppintson rá a beállítás aktiválásához.
  • A telefonos alkalmazáson keresztül
  • Nyissa meg a tárcsázó alkalmazást.
  • Irány a Hívásbeállítások menüpont.
  • Keresse meg a Hívóazonosító és spamvédelem opciót.
  • Kapcsolja be a bekapcsolt állapotba.

Ha már a telefonos alkalmazásban van, a következőket kell tennie, ha azt szeretné, hogy a helyi keresés funkció működjön:

  • Keresse meg az Egyéb hívásbeállítások opciót.
  • Nyissa meg az almenüt, és keresse meg a Közeli helyek keresése menüpontot.
  • Kapcsolja be a Be kapcsolót.
  • A helyi keresés funkciót a tárcsázó alkalmazás Helyek lapjának megnyitásával is aktiválhatja.

Mely telefonokon használhatja?

Most, hogy már nagyjából mindent tudsz a Samsung Smart Callról, talán már alig várod, hogy elkezdhesd. A jó hír az, hogy a Samsung Galaxy Note 20 sorozat óta minden új készülékben megtalálható a Samsung Smart Call with Hiya. Ez azt jelenti, hogy bármelyik Galaxy S23 sorozatú készülék fedélzetén frissen a dobozból kivéve már megvan.

Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy valamelyik legújabb Galaxy készülékkel rendelkezel, ne félj. A Smart Call a régebbi Galaxy telefonokon is elérhető, beleértve az S8-at, az S9-et és a többit is. A kedvezőbb árú Galaxy A sorozatú készülékeken is beállíthatod, de meg kell győződnöd arról, hogy a szoftvered naprakész.

A Samsung nem kínál hivatalos listát a támogatott készülékekről, így a legjobb megoldás az lehet, ha megnézed a telefonod tárcsázó alkalmazását, és a fent leírtak szerint a beállítások menüpontba mész.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.