Miért büdös a mosógép

Miért büdös a mosógép

Mi okozza a kellemetlen szagokat a mosógépben, és hogyan kerülhetjük el őket?

Nincs annál rosszabb, mint amikor kinyitja a mosógép ajtaját, és kellemetlen, állott szaggal szembesül. Ahhoz, hogy mosógépe ne bűzölögjön, meg kell értenie a probléma forrását. A mosógépben lévő kellemetlen szagokat a penész, a penész és a baktériumok kombinációja okozza. Amikor ruhákat tesz a gépbe, a testolaj, a szennyeződés, a haj és a korpa megreked a tömítésben, a tömítésben és a mosószeradagolóban. Idővel ez a keverék a mosókonyha páratartalmával együtt nem éppen kellemes illatot hoz létre. Ironikus módon a gép, amelynek a ruhákat kellene tisztítania, kezd rosszabb szagú lenni, mint maga a szennyes. Ahhoz, hogy a mosógép újra a régi kerékvágásba kerüljön, adunk néhány egyszerű tippet, hogyan szabadulhatsz meg a mosógép szagától.

A legjobb tippek a mosógép szagainak eltávolítására

  • Tisztítsa meg a gépet kívül-belül: Talán nyilvánvalónak tűnik, de van, amit mindannyian elfelejtünk. A mosógép kívül-belül történő tisztításához egyszerűen vegye ki az alkatrészeket, például a mosószertálcát, és áztassa be szódabikarbónával, mielőtt fogkefével súrolja,és törölje át a külsőt nedves ruhával.
  • Ne feledkezzen meg az ajtótömítésről sem: Egy másik tipp arra, hogyan lehet kiszűrni a szagot a mosógépből, az ajtótömítés tisztítása minden mosás után. Amikor lefuttatsz egy ciklust, mosószer, szennyeződés, törmelék és maradványok maradhatnak hátra. Ha sokáig hagyja a hulladékot, az lehetővé teheti a penész és a baktériumok elszaporodását.
  • Végezzen szervizmosást: A szervizmosás az, amikor a mosógépet ruhák nélkül futtatja. Az Egyesült Királyságban a legtöbben 40 fokon vagy az alatt működtetik a készüléket, amikor ruhát mosnak, hogy energiaköltséget takarítsanak meg. Szervizmosáskor azonban a hőmérsékletnek magasabbnak kell lennie. A legtöbb gyártó azt tanácsolja, hogy havonta egyszer végezzen szervizmosást.
  • Ellenőrizze az állványcsövet: Ha a szag a készülék tisztítása után is megmarad, fontolja meg az állócső kitisztítását. Előfordulhat, hogy a cső részben eltömődött. Használjon lefolyó duguláselhárítót a felgyülemlett maradványok eltávolításához. Most, hogy megszabadult a problémától, létfontosságú, hogy megakadályozza a szag visszatérését! Íme néhány praktikus tipp, hogy a kellemetlen mosógépszagoktól megóvja magát.

Hogyan állítsuk meg a mosógép szagát? Egyéb tanácsok

  • Fontolja meg a mosás hőmérsékletének megváltoztatását: Egyes gépek, például az intelligens Axi mosógépek automatikus higiéniai funkcióval rendelkeznek. A 60°C-on történő mosással automatikusan aktiválódik a Higiénia funkció, amely mélytisztítást biztosít a ruháknak, miközben a teljes mosási ciklus alatt ugyanazt a hőmérsékletet tartja fenn. Mindezt egyetlen gombnyomással!
  • Használja a megfelelő mosószert: A mosógép gyártója általában ajánlja, hogy milyen típusú mosószert használjon a géphez. Ha por állagú mosószert használ, különösen elöltöltős mosógépével, az több habot termelhet, mint amennyit a készülék elbír, ezért mindenképpen ellenőrizze a használati útmutatót.
  • Győződjön meg róla, hogy a dob száraz: Vegye ki a ruhákat, amint a ciklus véget ért, és hagyja nyitva az ajtót, hogy a levegő keringjen. Használjon ventilátort a mosókonyhában, hogy megkönnyítse a friss levegő keringését. Ha a probléma továbbra is fennáll, érdemes lehet párátlanítót vásárolni, hogy segítsen megszüntetni a nedvességet.
  • Tisztítsa meg a tömítést: Még a megfelelő mosószerrel és a dob minden mosás utáni kiürítése után sem garantálható, hogy a mosógép friss marad, ha nem tisztítja meg a tömítést is. Környezetbarát megoldásként havonta egyszer használjon víz és ecet keverékét.
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.