Hogyan frissítheti Android telefonját

Több okból is fontos, hogy telefonját mindig a legújabb Android szoftverrel frissítse. Lehet, hogy leginkább az új funkciók izgatják, de a rendszeres frissítések a teljesítmény optimalizálása érdekében a hibákat és a kompatibilitási problémákat is kijavítják. Talán a legfontosabb, hogy a frissítések védelmet nyújtanak a biztonsági résekkel szemben, különösen azokkal szemben, amelyek esetleg csak nemrég kerültek napvilágra.

A frissítések automatikus letöltésére és telepítésére fel kell kérni, de ellenőrizheti az Android verzióját, és néha manuálisan is frissíthet idő előtt. Vegyük végig, hogyan frissítheti Android telefonját.

Hogyan frissítheti Android telefonját

Hogyan frissítheti Android telefonját

Nagyon gyorsan ellenőrizheti Android verzióját és telepítheti a frissítéseket telefonjára. Bár a beállítási menük jelentősen eltérnek a különböző telefongyártók és modellek között, a frissítés lépései lényegében ugyanazok. Megmutatjuk a folyamatot egy OnePlus 8-as telefonon, és jelezzük, hogy hol térhetnek el a lépések az Ön telefonjánál.

1. Először is ellenőrizze, hogy csatlakozik-e Wi-Fi hálózathoz. A frissítések nagyon nagyok lehetnek, és nem akarod elégetni az összes adatodat. Győződjön meg arról is, hogy elegendő akkumulátor áll rendelkezésre (30%+), vagy hogy a telefon be van dugva.

2. Menjen a telefon beállításaihoz, akár a beállítások alkalmazáson keresztül, akár a lehúzható fiókon keresztül, mint az alábbi példában.

3. Koppintson a Rendszerbeállítások vagy a Készülékről. Ez az a rész, ahol a készülék menüi eltérnek, és lehetséges, hogy az okostelefonodon még az almenü neve is eltér ezeknek a beállításoknak. De valószínűleg valami hasonló lesz a kettő közül valamelyikhez.

4. Most már látnia kell a Rendszerfrissítések opciót. Ez lehet egy további almenün keresztül navigálható egyes készülékeken. A fenti példában a készülékről almenüben van, amely megmutatja, hogy az Android 13-as verziója van telepítve, valamint a telefon egyéb adatait.

5. Koppintson a Frissítések ellenőrzése vagy az ezzel egyenértékű gombra. Ekkor vagy azt látja, hogy a rendszer naprakész, vagy megjelenik, hogy elérhető egy frissítés.

6. Ha van frissítés, akkor lehetősége lesz letölteni és telepíteni azt. Meg kell jeleznie a frissítés méretét, amelyből megtudhatja, hogy a készülék rendelkezik-e a szükséges memóriával, és mennyi ideig tarthat a letöltés.

7. A letöltés és a telepítés befejezése után előfordulhat, hogy a frissítés befejezéséhez a készülék újraindítására lesz szükség. Ne feledje, hogy ez hosszabb időt vehet igénybe, mint egy normál újraindítás, mivel a frissítési folyamat néhány percig is eltarthat, és ez idő alatt nem fogja tudni használni a telefonját. Előfordulhat, hogy az újraindítást inkább egy alkalmasabb időpontra időzíti.

Ezzel a folyamatnak be kell fejeződnie. Ha visszatér a beállítások rendszerfrissítések szakaszába, akkor visszaigazolást kell kapnia arról, hogy a rendszer most már naprakész.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.