PDF szerkesztése Macen

A PDF-szerkesztő egy olyan szoftvereszköz, amely lehetővé teszi a PDF-dokumentumok módosítását. Ezek a módosítások magukban foglalhatják a szöveg szerkesztését, képek hozzáadását vagy eltávolítását, a tartalom kiemelését, űrlapok kitöltését, dokumentumok aláírását stb. Mac számítógépen a Preview program egyszerű és könnyen használható lehetőség a PDF-ek szerkesztésére. Azonban más lehetőségek is rendelkezésre állnak, például online és harmadik féltől származó PDF-szerkesztők, amelyek az Ön egyedi igényeitől függően további funkciókat és funkciókat kínálhatnak.

PDF-ek szerkesztése az Előnézet/Preview programmal

Az Előnézet egy olyan, a Mac számítógépre előre telepített program, amely képes PDF-eket megnyitni és szerkeszteni. Körülbelül olyan széleskörű, mint bármely más PDF-szerkesztő, azzal a különbséggel, hogy nem tud előre létező szöveget szerkeszteni. Azonban megvan az a plusz előnye, hogy a használatához nem kell semmi pluszt telepítenie – csak nyissa meg a PDF-et, és máris elkezdheti a szerkesztést.

Lehet, hogy azt gondolnánk, hogy a Szerkesztés menü az, amin keresztül az összes PDF-szerkesztő eszközt megtalálja az Előnézetben, de ez nem így van. Ehelyett ez a menü a PDF-ből való oldalak törlésére és más PDF-ből származó oldalak beszúrására (vagy üres oldalak készítésére) szolgál.

Az Előnézet/Preview lehetővé teszi azt is, hogy az oldalakat az oldalsávból felfelé vagy lefelé húzva átrendezze a PDF-ben. Ez azt jelenti, hogy a második oldalt teheti első oldallá, vagy az utolsót második oldallá stb. Ha nem látja az oldalsávot az Előnézetben, akkor a Nézet menüből engedélyezheti.

PDF szerkesztése Macen

Előnézet/Preview szerkesztési eszközök

A legtöbb egyéb PDF-szerkesztési lehetőség az Előnézetben az Eszközök menüben található. Ott adhat könyvjelzőt a PDF-hez vagy forgathatja az oldalakat. Az Eszközök > Megjegyzések menüből szöveg kiemelése; szöveg aláhúzása; szöveg áthúzása, jegyzet, téglalap, ovális, vonal, nyíl és egyéb alakzatok beszúrása; gépelés a PDF-be (bárhová vagy űrlapmezőkbe); beszédbuborékok használata és még sok más.

Bár az Előnézet nem teszi lehetővé a PDF-fájlban meglévő szöveg szerkesztését, a szöveg elrejtéséhez fehér keretet rajzolhat a szöveg fölé, majd a szövegeszközzel saját szöveget írhat a keret tetejére. Ez nem olyan zökkenőmentes, mint egyes PDF-szerkesztőkben a szövegszerkesztés, de ez az egyetlen lehetőség a PDF-fájl szövegének módosítására az Előnézetben.

Aláírás hozzáadása az Előnézetben/Previewben

Ha van trackpad vagy iSight kamera csatlakoztatva a Mac számítógéphez, az előnézet segítségével is beillesztheti az aláírását a PDF-be. Egy szabadkézi rajzolóeszköz is rendelkezésre áll, így közvetlenül a dokumentumra rajzolhatod az aláírásodat vagy alakzatokat rajzolhatsz.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.