A Valve hivatalosan is bejelentette a Counter-Strike 2-t

A játékfejlesztő Valve hivatalosan is bejelentette a Counter-Strike 2-t, a Counter-Strike című FPS esport zászlóshajójának várva várt frissítését: Global Offensive (CS:GO).

A Counter-Strike 2 zárt bétatesztje ma kezdődött a kiválasztott CS:GO játékosok számára, a teljes játék pedig idén nyáron érkezik – jelentette be a Valve.

A Counter-Strike 2 a CS:GO-t váltja majd fel, amint a játék hivatalosan is megjelenik, ami eltér a Counter-Strike franchise korábbi frissítéseitől, amelyekben a játék több verziója – és az esport színterei – egyszerre futottak.

A Valve hivatalosan is bejelentette a Counter-Strike 2-t

A játék számos továbbfejlesztett és frissített funkcióval fog rendelkezni, leginkább a Valve legújabb játékmotorjára, a Source 2-re való átállással.

További változások közé tartozik a Counter-Strike szerverarchitektúrájának és a tick rate-nek a frissítése, az összes jelenlegi CS:GO pálya átdolgozása, valamint a gránátok működésének alapvető változásai a játékban.

„A Counter-Strike 2 a Counter-Strike történetének legnagyobb technikai előrelépése, amely évekre biztosítja az új funkciókat és frissítéseket” – írta a Valve a frissítést ismertető új, külön erre a célra létrehozott weboldalon.

A jelentős változásokkal, köztük a játékmenetet érintő változtatásokkal a frissítés jelentős hatással lehet a CS:GO – az esport egyik legnagyobb címének – esport-színterére.

A jelentős frissítés a nézők, a játékosok, az esport-szervezetek és a szponzorok érdeklődésének megújulásához vezethet. A CS:GO 2020-as indulásakor a Riot Games FPS VALORANT nevű játékával szemben piacvesztést szenvedett el.

Nem világos, hogy mi lesz az esport-bajnokságokkal a játék indulása után, mivel a Counter-Strike 2 felváltja a CS:GO-t, és jelenleg is több esport-bajnokság zajlik.

A ligák azonnal átállhatnak az új játékra, vagy a Valve a bajnokságok szervezőinek és a versenyző csapatoknak a játék egy régebbi verzióját biztosíthatja, amíg ezek a ligák be nem fejeződnek.

A Valve még nem jelentette be, hogy milyen esport tervei vannak a Counter-Strike 2-vel kapcsolatban, vagy hogy a frissítés milyen hatással lesz az ökoszisztémára.

Az Esports Insidernek küldött nyilatkozatában Alex Inglot, az ESL Pro League biztosa elmondta, hogy a Louvre Agreement felek a következő hetekben elemzik a Counter-Strike 2 változásait, és eldöntik, hogyan vezetik be a frissítést a versenyzői ökoszisztémába.

„Az eddig látottak alapján úgy tűnik, hogy a Counter-Strike 2 olyan vizuális és technikai változásokat kínál, amelyek tovább javíthatják a versenyélményt” – mondta Inglot.

„A jelenlegi verzió, a CS:GO nyomában, amely nemrég minden idők legmagasabb, több mint 1,4 millió egyidejű játékosát érte el a szervereken, az új verzió valószínűleg megerősíti a Counter-Strike vezető szerepét a modern esport térben.

„A Louvre-megállapodás keretében izgatottan várjuk, hogy a következő hetekben tovább vizsgáljuk és elemezzük a játék frissítéseit, és többet tudjunk meg a Counter-Strike 2 által a versenyzői ökoszisztémának nyújtott lehetőségekről”.”

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.