Az Xbox PC Game Pass használata a Windows PC-n

A Microsoft Xbox Game Pass egy előfizetéses szolgáltatás, amely igény szerinti hozzáférést biztosít több tucat játékhoz. Nagyszerű értéket képvisel, ha szeretsz játszani és új játékokat felfedezni, és most, hogy a kizárólag konzolos élmény helyett PC-n is elérhető, az előfizetésed az Xbox-konzolodról a Windows asztali gépedre is követheted.

A Windows PC-kre való kiterjesztés azonban nem volt zökkenőmentes. Míg egy Xboxon könnyedén hozzáférhetsz a Game Pass-hoz közvetlenül az otthoni műszerfalon, addig a Game Pass-játékok megtalálása PC-n egy teljesen más történet.

A Game Pass-játékok PC-n való megtalálásának két módja van. Az első és legegyszerűbb egy ingyenes alkalmazás letöltését igényli, bár szerintem megéri a fáradságot. A második módszer nem igényel további telepítést, de a kompatibilis Game Pass játékok megtalálása már körülményesebb.

Először is, szerezze be a PC Game Pass-t

Ha már előfizetsz a Game Pass Ultimate szolgáltatásra, gratulálok, már van hozzáférésed a PC Game Passhoz, és ezt a lépést átugorhatod. Mindenki másnak itt kell kezdenie.

A PC Game Pass előfizetést havi 9,99 $-ért vagy a Game Pass Ultimate előfizetést havi 14,99 $-ért vásárolhatod meg. Ez utóbbi a Microsoft mindent egyben csomag előfizetése, amely tartalmazza az Xbox Live Goldot is a konzolok online többjátékos módjához és a Game Pass-t az Xbox One konzolokra, valamint a PC Game Pass-t is. Ha új előfizető vagy, érdemes megjegyezni, hogy a PC Game Pass első hónapját mindössze 1 dollárért kaphatod meg.

Hozzáférés a Game Pass játékokhoz PC-n az Xbox alkalmazáson keresztül

Ez a legegyszerűbb, legfelhasználóbarátabb módszer a PC-n lejátszható Game Pass-játékok megtalálására.

Először is töltsd le az új Xbox alkalmazást a Microsoft Store-ból Windows 10 vagy 11 operációs rendszeren. Menjen a Microsoft Store-ba, és keresse meg az Xbox alkalmazást, vagy keresse meg ezen a linken.

Jelentkezzen be a Microsoft-fiókjával. A Microsoft Store által kínáltnál fényűzőbb felhasználói felületet fogsz kapni. Még jobb, hogy a Game Pass-játékok az első képernyőn megjelennek, amit lát, és a Store alapértelmezett nézetétől eltérően minden, amit az Xbox alkalmazás megjelenít, játszható PC-n is.

Miután telepítette a játszani kívánt játékokat, elindíthatja azokat az Xbox alkalmazáson keresztül vagy a telepítés során létrehozott parancsikonon keresztül.

A Game Pass játékok elérése PC-n a Microsoft Store-on keresztül

A Game Pass-on jelenleg játszható összes PC-s játék megtalálható a Microsoft Store-ban, amely alapértelmezés szerint minden Windows számítógépen megtalálható – külön telepítés nem szükséges.

Ahogy korábban említettem, ez a kissé zavarosabb módszer a PC-n működő Game Pass-játékok megtalálására. Én a fentebb felsorolt Xbox-alkalmazás letöltését javaslom, de ez a lehetőség is működik, ha sietsz, és nem akarsz a letöltéssel foglalkozni.

Nyisd meg a Microsoft Store-t.

A Store kezdőlapján kattints a bal alsó részen lévő menü gombra, majd válaszd a „Könyvtár” lehetőséget, hogy láthasd az összes alkalmazásodat.
Ezután a tetején található szűrővel csak a játékokat jelenítheti meg, de ez a nézet nem tesz különbséget a megvásárolt játékok és a GamePass segítségével letöltött címek között.
Ez a nézet tartalmazza azokat a játékokat is, amelyek kizárólag az Xbox konzolon játszhatók. És nincs mód a nézet szűrésére, hogy az Xbox One játékokat eltüntesse.

Az Xbox PC Game Pass használata a Windows PC-n

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.