Mit jelent az 502 Bad Gateway Error?

Az 502 Bad Gateway Error akkor fordul elő, amikor Ön megpróbál meglátogatni egy weboldalt, de az egyik webkiszolgáló érvénytelen választ kap egy másiktól. Általában a probléma magával a weboldallal van, és nem tehet semmit. Máskor ez a hiba a számítógép vagy a hálózati berendezés problémája miatt lép fel.

Mi az 502 Bad Gateway Error?

Az 502 Bad Gateway Error azt jelenti, hogy a webkiszolgáló, amelyhez csatlakozott, egy másik kiszolgálótól származó információk továbbítására szolgáló proxy-ként működik, de rossz választ kapott a másik kiszolgálótól. Azért hívják 502-es hibának, mert ez az a HTTP státuszkód, amelyet a webszerver az ilyen típusú hiba leírására használ.

Ezek a rossz válaszok számos különböző okból adódhatnak. Lehetséges, hogy a szerver túlterhelt, vagy hálózati problémák vannak a két szerver között, és ez csak egy átmeneti probléma. Az is lehetséges, hogy egy nem megfelelően konfigurált tűzfal vagy akár kódolási hiba áll fenn, és a probléma nem fog megoldódni, amíg ezeket a problémákat nem orvosolják.

A 404-es hibákhoz hasonlóan a webhelytervezők is testre szabhatják az 502-es hiba kinézetét. Így előfordulhat, hogy különböző weboldalakon különböző kinézetű 502-es oldalakat láthat.

Az esetek túlnyomó többségében ez csak egy szerveroldali hiba, amellyel Ön nem tud mit kezdeni. Néha ez egy átmeneti hiba, néha pedig nem. Mégis van néhány dolog, amit a te oldaladon is kipróbálhatsz.

Mit jelent az 502 Bad Gateway Error?

Frissítse az oldalt

Az oldal frissítése mindig megér egy próbát. Sokszor az 502-es hiba átmeneti, és egy egyszerű frissítéssel talán sikerülhet a trükk. A legtöbb böngésző lehetővé teszi az oldal frissítését a Ctrl+R billentyűkombinációval Windowson vagy a Cmd+R billentyűkombinációval Macen, és a címsoron is van egy Frissítés gomb valahol.

Ez nem túl gyakran oldja meg a problémát, de csak egy másodpercig tart a próbálkozás.

Ellenőrizze, hogy a webhely mások számára nem elérhető-e

Amikor (bármilyen okból) nem sikerül elérnie egy webhelyet, azt is ellenőrizheti, hogy csak önnek van-e gondja a csatlakozással, vagy másoknak is ugyanez a problémája. Erre rengeteg eszköz létezik, de a mi kedvenceink az isitdownrightnow.com és a downforeveryoneorjustme.com. Mindkettő nagyjából ugyanúgy működik. Írja be az ellenőrizni kívánt URL-címet, és kiderül hogy mások mit tapasztalnak.

Ha azt a jelentést kapja, hogy a webhely mindenki számára leállt, akkor nem sokat tehet, csak próbálja meg később újra. Ha a jelentés azt mutatja, hogy a webhely működik, akkor a probléma valószínűleg nálad van. Nagyon ritka, hogy ez a helyzet az 502-es hiba esetén, de lehetséges, és kipróbálhat néhány dolgot a következő néhány szakaszban leírtak közül.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.