A TikTok „A történelem megismétli önmagát” trendje egyszerre szívmelengető és szemet gyönyörködtető

A TikTok szívmelengető „a történelem ismétli önmagát” trendje a múlt és a jelen egyesítését célozza, bizonyítva, hogy néhány dolog egyszerűen nem változik.

Persze, inkább a legközelebbi piacra megyünk, mint bogyókat szedni. Felpattanunk egy repülőre, ahelyett, hogy csatlakoznánk a következő szekérvonathoz. Egy gombnyomással streameljük a filmeket, ahelyett, hogy a helyi moziba mennénk. De bármennyire is fejlődünk társadalmanként, bármennyire is fejlettebbek leszünk technológiailag, bármennyi évtized telik is el mellettünk, a történelem mindig megismétli önmagát.

A TikTok szívmelengető „a történelem ismétli önmagát” trendje megmutatja, mennyire hasonlítunk az előttünk járókra. Akár az őseiknek öltöznek, akár mini történelemórákat tartanak nekünk, a TikTok-felhasználók mindenhol megmutatják a múlt és a jelen iránti szeretetüket.

Mi a TikTok „a történelem ismétli önmagát” trendje?

Összességében ez a TikTok-trend – amely Ryn Weaver „Pierre” című dalának felgyorsított változatával jár együtt – a történelmet és a modern kort kívánja egyesíteni, bizonyítva, hogy néhány dolog egyszerűen nem változik.

A TikToker @archthot indította el, aki saját videót posztolt, amelyben egy neolitikus nővel folytat elképzelt beszélgetést arról, hogy milyen nehéz rákot enni. 2023-at írunk – azt gondolnánk, hogy már kitaláltunk egy jobb módszert arra, hogyan lehet kiszedni azokat a balekokat a páncéljukból.

@archthot #archaeologynews #ancienthistory #archaeology #archaeologist #archaeologytiktok #archaeologytok #history #historytok #foodtok #neanderthal #prehistory #crabs #crabboil #portugal ♬ original sound – 🌊🏄🏼‍♀️🤙🏼

Egy másik videóban a TikTok felhasználó @_junani igazgatja az orrgyűrűjét és a septum piercingjét, kiemelve, hogy a piercingek már évezredek óta léteznek, különösen az őslakos közösségekben.

Eközben @asta.darling – akinek oldala „gondosan kurátori gyűjteményt kínál az időutazásról” – videóját a, nos, kulcstartók állandóságának szenteli! Mindkét részhez öltözve összehasonlít egy 2023-as kulcscsomót egy 1890-es chatelaine-nel – vagyis „egy csattal vagy kampóval egy órához, táskához vagy kulcscsomóhoz”.

„Ez a trend annyira TÖKÉLETES! Mosolyogtam, sírtam és nevettem mindenki videóit nézve!” Asta Darling írta. „A nem nagy zsebek átka, ami a nőkre az idők kezdete óta jellemző” – folytatta, utalva arra, hogy a terjedelmes kulcstartók nem férnek el az apró zsebekbe. Néha az apró dolgok azok, amelyek a leginkább összekötnek minket.

Más felemelő TikTok-videók a frizurákon, a naplóíráson, sőt, a bulizásokon keresztül hívják fel a figyelmet az önmagát ismétlő történelemre.

És bár a trend a múlt újraélésére összpontosít, néhány TikTok-felhasználó más megközelítést választott, és megmutatta, hogyan változtak az idők jobbra.

A TikTok felhasználó @kofera videója viccesen kifigurázza, hogy a nők harcoltak a munkához való jogért … de milyen áron? TikTokjában mocskos pillantást vet egy „1800-as évekbeli nőre”, aki azon izgul, hogy a modern nők dolgozhatnak. „Miért kell mindenkinek harcolnia a jogainkért?” – írta viccesen a videó feliratához.

@ayenicki360 happy black history month 🧘🏾‍♀️#ancestors #history #historytok #blackhistory #blackhistorymonth #lol ♬ original sound – 🌊🏄🏼‍♀️🤙🏼

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.