Duplán látunk a TikTok új tükörtrendjének köszönhetően – Mi ez?

A TikTok legújabb trendje a tükör trend – ahol a felhasználókat optikai csalódásokkal zavarba hozzák. Hogyan is működik a TikTok tükör trend? Részletek itt.

Újabb nap, újabb új trend a TikTokon – szerencsére az, amiről most beszélni fogunk, nem egy viszályról, marhaháborúról vagy egy olyan marhaháborúról szól, amiben valahogyan Taylor Swift is benne van.

Most, ezúttal a tükör-trend a menő a TikTok-on (ez a trend NEM ugyanaz, mint a wipe it trend, csak hogy tudd). Szóval mi is pontosan a tükör trend?

A TikTok tükör trendje úgy kezdődik, hogy a felhasználó valamit a tükör egyik oldalára helyez, de azt a tükörre egy papírdarabbal letakarja.

A tükör trend mögött az a gondolat áll, hogy ha a papírt a tárgy elé helyezed, akkor nem láthatod az említett tárgyat a tükör tükörképében, igaz? Valójában nem, hála a tudománynak! Hogyan is működik a tükörtrend tudománya? A következőket tudjuk.

Duplán látunk a TikTok új tükörtrendjének köszönhetően – Mi ez?

A TikTok tükör trend, magyarázat.

A TikTok tükör trend mögötti varázslat magyarázatához térjünk vissza a természettudományos órákra, a TikTok felhasználó @matt.math jóvoltából (sajnos Bill Nye-t nem tudtuk elérni, hogy további kommentárokat fűzzön a TikTok tudományos felfedezéséhez).

Matt az egyik TikTok-ban elmagyarázza, hogy a tükör valójában nem is a tükör végzi a nehéz munkát a trendben. Most mit mondjak?

Azt mondja a TikTok tükör trendmagyarázatában: „Nem változtatod meg azt, amit a tükör tud. A tükör nem tud semmit! Ez valójában a perspektíváról szól, és arról, hogy mit „lát” a tükör”.

Nem nevezzük meg azt az elátkozott játékot a ’90-es évekből, amit Matt a tükörtrend-videójában használ a demonstrációhoz. (Ha tudod, akkor tudod.)

Alapvetően arról van szó, hogy a tükör azon oldalán a megfelelő helyen kell állni, ahol a szemünk megakadhat a tükör tükörkép jobb és bal oldalán a kérdéses tárgyon.

Ahogy Matt megjegyzi a videóban, ahol megjelöli, hol látja az átkozott játék lábának egy részét a bal oldalon, az túl messze van attól, ahol a tükör tükörképében látszik. Akárcsak az életben, a TikTok tükör trendje is a perspektíváról szól!

Egy okos TikTok-felhasználó tulajdonképpen bebizonyította Matt állítását, miszerint a tükör-trend a perspektíváról szól, amikor kihívta Mattet, hogy az elátkozott játékot egy dobozban helyezze a tükörrel szemben, ahelyett, hogy csak egy papírlapra tenné.

Ahogy Matt rámutatott, a szeme nem tudja kiszúrni a játékot a tükör másik oldalán, mert a játéktól a tükörig soha nem megy egyértelmű egyenes vonal, mint akkor, amikor a tárgyat csak egy papírlap választotta el a tükör tükörképében.

Az egyetlen egyértelmű megoldás a tükörtrend egyetlen kiskapujára – ahogy Matt rámutat -, ha egy második tükröt is beveszünk a játékba! Tehát alapvetően a látószögről van szó, és arról, hogy az elméd szeme mit tud regisztrálni a perspektívából.

Bárcsak Bill csinálna egy epizódot vagy magyarázatot a TikTok tükör trendről! Hogy őt idézzem… a tudomány a király.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.