Hogyan kell karbantartani a légkondicionálót?

Egy légkondicionáló rendszer meglehetősen kevés karbantartást igényel, de évente legalább 2 alkalommal mégis érdemes elvégezni az ellenőrzést. Ez azért van, mert a kívülről érkező porral és szennyeződéssel kell megküzdenie, ami idővel negatívan befolyásolja a légkondicionáló teljesítményét. Ezen az oldalon elolvashatja, hogy mit kell szem előtt tartania légkondicionálója karbantartásakor.

Hogyan kell karbantartani a légkondicionálót?

Split klímaberendezés karbantartása

Mindig tartsa tisztán légkondicionálóját. A szűrők nagyon fontosak, mivel a por és a szennyeződés ezeken a szűrőkön gyűlik össze. Ez megakadályozza, hogy a légkondicionáló tiszta levegőt fújjon a helyiségbe, ami megbetegítheti Önt, vagy allergiás reakciót okozhat. Használjon porszívót, hogy eltávolítsa a port a szűrő külsejéről. Ez még nem elég? Öblítse ki a szűrőt langyos vízzel.

Töltse újra a légkeverőt

A légkondicionáló berendezés hűtőközeggel hűti a levegőt, amelyet freonnak is neveznek. A hűtőközeg idővel elpárolog. Ha nincs hűtőközeg a légkondicionálóban, az nem tudja lehűteni a levegőt. Ezért ügyeljen arra, hogy időben feltöltse a hűtőközeget, hogy a hatékonyság magas, az energiafogyasztás pedig alacsony maradjon. Átlagosan 2 évente egyszer kell újratölteni. Ne végezze el ezt saját maga, hanem bízzon meg egy profi vízvezeték-szerelőt. Ugyanis nem engedheti, hogy levegő kerüljön a rendszerbe.

Tippek

Rendszeresen tisztítsa meg a belső és a külső egységet egy tiszta (poros) ruhával.
Erős szennyeződés esetén öblítse ki a szűrőket langyos vízzel.
Kérjen szakembert, hogy töltse fel a hűtőközeget a légkondicionálóba.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.