Hogyan kell tisztítani a fagyasztót?

A fagyasztót rendszeresen tisztítani kell. Így az élelmiszereid tiszta helyen tárolódnak, és a készülék is tovább bírja. Ebben a cikkben arról olvashat, hogyan kell megfelelően tisztítani a fagyasztót.

A fagyasztó tisztítása 4 lépésben

Egy tiszta fagyasztó nemcsak jól néz ki, hanem energiát is megtakarítasz, és meghosszabbítod a készülék élettartamát. A fagyasztó tisztításakor fontos, hogy először kapcsolja ki és olvassa le a fagyasztót. Ezután nekiláthatsz a belső és külső tisztításnak.

1. lépés: olvasztja le a fagyasztót
2. lépés: készítsen szappanos vizet
3. lépés: tisztítsa meg a belső teret
4. lépés: tisztítsa meg a külsőt

1. lépés: olvasztja le a fagyasztót

Ha alacsony fagyasztással vagy jégkárelhárítással rendelkező modellje van, először olvasztja le a fagyasztót. Az élelmiszereket ideiglenesen tárolja egy másik fagyasztóban, hűtőtáskában vagy hűtőtáskában. Kapcsolja ki a készüléket, és egy spatulával távolítsa el a jeget. Az Ön fagyasztószekrényében nincs fagyás? Folytassa a következő lépéssel.

2. lépés: készítsen szappanos vizet

Készítsen szappanos vizet meleg vízzel és egy kevés mosogatószerrel vagy semleges szappannal. Ezt a szappanos vizet használja a külső és a belső oldalra is. Ne használjon súroló vagy agresszív tisztítószereket. Ezek károsíthatják a fagyasztót. A szappanos víz használatának alternatívája a hűtőszekrények és fagyasztók számára készült speciális tisztítószer használata.

3. lépés: tisztítsa meg a belsejét

Időközben a fagyasztó kiolvadt, és elkezdheti a tisztítást. Távolítsa el a fagyasztóból a leolvasztott vizet. Egyes fagyasztókban van egy speciális tartály a leolvasztott víz számára. Ha ez nem így van az Ön fagyasztójában, használjon egy szivacsot a leolvasztott vízhez. Szappanos vízzel és puha ruhával törölje tisztára a fagyasztó belsejét. Ezt követően ismét tisztítson meg mindent meleg vízzel. Ezután alaposan szárítsa meg a belsejét. Így nem marad hátra nedvesség, amely újra lefagyhat.

Hogyan kell tisztítani a fagyasztót?

4. lépés: tisztítsa meg a külsőt

Most, hogy a belseje tiszta, nekiláthat a külsejének. Egy tiszta ronggyal fényesítse ki a külső oldalon lévő összes foltot és ujjlenyomatot. Ha a fagyasztónak van külső kondenzátora, akkor azt egy puha kefével pormentessé teheti. A kondenzátor az a fekete rács a fagyasztó hátulján. A kondenzátor gondoskodik a hő elvezetéséről. Ha sok por van benne, az a készülék hűtési teljesítményének és energiafogyasztásának rovására megy.

Kész!

A fagyasztószekrénye most már teljesen mentes a szennyeződésektől és a jégtől. Visszateheti a polcokat, fiókokat és a fagyasztott termékeket, és újra bekapcsolhatja a fagyasztót. A jég felhalmozódását a fagyasztóban úgy előzheti meg, ha nem hagyja feleslegesen nyitva az ajtót, és ellenőrzi, hogy az ajtó zárva van-e, amikor kivette az élelmiszereket a fagyasztóból. Így egyelőre nem kell takarítania.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.