Hogyan kell tisztítani a hűtőszekrényt?

A hűtőszekrény tisztítása: megértjük, hogy nem tartozik a hobbijaid közé. De ha háromhavonta egyszer megtisztítod kívülről és belülről, és ellenőrzöd a vízelvezetést, akkor ez már csak karbantartás kérdése. Itt olvashatod el, hogyan tisztítsd meg a hűtőszekrényedet 6 egyszerű lépésben.

Hűtőszekrény tisztítása

Mielőtt nekilátnál, vedd ki a csatlakozót a konnektorból, hogy tisztítás közben ne sérüljön meg a hűtőszekrény.

  • 1. lépés: ürítse ki a hűtőszekrényt
  • 2. lépés: készítsen egy kis szappanos vizet
  • 3. lépés: ellenőrizze a vízlefolyást
  • 4. lépés: tisztítsa meg a belső teret
  • 5. lépés: tisztítsa meg a külsőt
  • 6. lépés: töltse fel a hűtőszekrényt

Hogyan kell tisztítani a hűtőszekrényt?

1. lépés: ürítse ki a hűtőszekrényt

Vegye ki az élelmiszereket a hűtőszekrényből, és tárolja őket egy hűtőtáskában. Ha elég hideg van odakint, akkor az élelmiszereket kint vagy a hűtőszekrényben is elhelyezheti. Arra is ügyeljen, hogy kivegye a hűtőszekrényből a különálló részeket. Gondolj a fiókokra, állványokra és polcokra. Van fagyasztórekesz a hűtőszekrényben? Ezt is rendszeresen ki kell tisztítania.

2. lépés: készítsen szappanos vizet

A legjobb, ha meleg vízzel és némi semleges szappannal vagy általános tisztítószerrel tisztítja meg a hűtőszekrényt. Ne használjon súrolószereket vagy agresszív tisztítószereket, például fehérítőt vagy hígítót. Ezek károsak a hűtőszekrény belsejére. Hűtőszekrényét hűtőszekrénytisztítóval is tisztíthatja.

3. lépés: ellenőrizze a vízelvezetést

Amint a hűtőszekrény kiürült, kezdje el a vízlefolyó tisztítását. Ennek nyílása a hűtőszekrény belső oldalán alul található. Eldugult a lefolyó? Használjon vattapamacsot vagy nyársat. A lefolyó eldugulását úgy előzheti meg, ha nem helyez élelmiszereket a lefolyó bejárata közelébe. Az is jobb, ha a hűtőszekrény hátsó falát tisztán tartja.

4. lépés: tisztítsa meg a belsejét

Távolítsa el a laza alkatrészeket és a hűtőszekrény belsejét. Ne feledkezzen meg a hűtőajtó gumijáról sem. Itt könnyen felhalmozódik a szennyeződés. Miután mindent megtisztított, tisztítsa meg a hűtőszekrényt egy tiszta, száraz ruhával.

5. lépés: tisztítsa meg a külsőt

A belső tisztítás után itt az ideje a hűtőszekrény külsejének. Törölje át a külsőt a szappanos vízzel, majd egy tiszta ruhával törölje szárazra. Hátul szellőzőráccsal ellátott hűtőszekrénye van? Javasoljuk, hogy évente egyszer tisztítsa meg. Ehhez használhat porszívót vagy puha kefét.

6. lépés: tegye be a dolgokat a hűtőszekrénybe

Most, hogy a hűtőszekrénye teljesen tiszta, már csak a hűtőszekrényt kell rendszereznie. Tegye vissza a laza alkatrészeket a helyükre, és tegye vissza az élelmiszereket a hűtőszekrénybe. Amikor a hűtőszekrényed teljesen rendezett, akkor tedd be újra a dugót.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.