Hogyan lehet leolvasztani egy hűtőszekrényt?

A hűtőszekrény leolvasztása nem a legszórakoztatóbb feladat, de mégis fontos. Ha a jeget ott hagyod, ahol van, a hűtőszekrény nem fogja tudni annyira hűvösen tartani a helyiséget, és több energiát fog fogyasztani. Az ezen az oldalon található 6 lépéssel megelőzheted ezt, és jégmentessé és tisztává teheted a fagyasztórekeszedet.

A hűtőszekrény leolvasztása 6 lépésben

A hűtőszekrény leolvasztása

Az energiafogyasztásod körülbelül 10%-kal nő minden 2 mm jéggel. Ha a hűtőszekrénye évente 30 ezer forintba kerül, akkor 3 ezer forintot takaríthat meg, ha leolvasztja. Az alábbi 6 lépéssel ezt könnyen és gyorsan megteheti.

  • 1. lépés. Kapcsolja ki a hűtőszekrényt
  • 2. lépés. Ürítse ki a hűtőszekrényt
  • 3. lépés. Olvasztja le a fagyasztórekeszt
  • 4. lépés. A leolvasztási folyamat felgyorsítása
  • 5. lépés. A fagyasztórekesz tisztítása
  • 6. lépés. Kapcsolja vissza a hűtőszekrényt

Hogyan lehet leolvasztani egy hűtőszekrényt?

1. lépés: kapcsolja ki a hűtőszekrényt

Először kapcsolja ki a hűtőszekrényt. A legtöbb hűtőszekrénynél ezt a kikapcsoló gomb megnyomásával teheti meg. Az Ön hűtőszekrényén nincs ez a gomb? Húzza ki a konnektorból.

2. lépés: ürítse ki a hűtőszekrényt

Ürítse ki a hűtőszekrény és a fagyasztó rekeszét is. Tegye átmenetileg az élelmiszereket egy hűtőtáskába, hűtőtáskába vagy egy extra fagyasztóba. Télen egy hideg fészer vagy garázs is jó megoldás lehet.

3. lépés: olvasztja le a fagyasztórekeszt

Leolvasztáskor helyezzen egy törölközőt a fagyasztórekeszbe. Így a víz nem szivárog mindenhová. Ezenkívül helyezzen egy nagy törülközőt a padlóra, hogy felfogja a maradék olvadó jeget.

4. lépés: gyorsítsa fel a leolvasztási folyamatot

Várja meg, amíg az összes jég lekerül. A nagyobb darabokat falapáttal vagy az autóablakokba való műanyag jégkaparóval lazíthatja meg. Soha ne használjon vasszerszámokat, mert a hűtőelemek nagyon érzékenyek. Szeretné felgyorsítani a leolvasztási folyamatot? Helyezzen egy serpenyőt vagy edényt forró vízzel egy alátétre a fagyasztórekeszbe, és csukja be az ajtót. Ha még gyorsabban szeretne végezni, használhat speciális leolvasztó spray-t.

5. lépés: tisztítsa meg a fagyasztórekeszt

Minden jég elolvadt? Itt az ideje, hogy most alaposan megtisztítsa a fagyasztórekeszt. Egy nedves kendő némi mosószódával csodákra képes, és fertőtlenítő hatása is van. Ügyelj arra, hogy a végén egy konyharuhával jól megszárítsd a fagyasztórekeszt, hogy ne maradjon benne nedvesség, ami újra megfagyhat.

6. lépés: kapcsolja be a hűtőt

Ha ezzel megvagy, akkor kapcsolhatod vissza a hűtőszekrényt. Ha ismét elérte a megfelelő hőmérsékletet, akkor az összes élelmiszert visszateheti a készülékbe. Évente körülbelül 6 alkalommal olvasztja le a fagyasztórekeszt. A hűtőszekrénye rendelkezik Low Frost funkcióval? Akkor évente csak 2 alkalommal kell leolvasztania.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.