Hogyan válasszon páramentesítő készüléket?

Ha a páratartalom túl magas, az különféle kellemetlenségeket okozhat. A párátlanító csökkenti a páratartalmat, és ezáltal az említett problémák okát. Ezen az oldalon elmagyarázzuk Önnek, hogy mit kell szem előtt tartania páramentesítő vásárlásakor.

Mikor van szükség páramentesítőre?

Ha fülledt szagok, párás ablakok, ezüstkártevők vagy nedvességfoltok zavarják otthonában, akkor a páratartalom valószínűleg meghaladja a 60%-ot. Ez azt jelenti, hogy párátlanítóra van szüksége. Az ideális páratartalom 40% és 60% között van. Amellett, hogy elszívja a nedvességet otthonából, a párátlanítót használhatja a bútorok és egyéb tárgyak védelmére a nedves pincében, valamint a szennyes szárítására is.

Hol fogja elhelyezni a párátlanítót?

Párátlanító beltérbe

Olyan helyiségekben szeretné használni a párátlanítót, mint a nappali, a hálószoba vagy a fürdőszoba? Ezekben a helyiségekben a hőmérséklet általában 16 °C felett van. Ezért a kompresszoros vagy kondenzációs párátlanítók a legalkalmasabbak erre a helyzetre.

Hogyan válasszon páramentesítő készüléket?

Garázsba való párátlanító

Ha a párátlanítót olyan fűtetlen helyiségben szeretné használni, ahol a hőmérséklet 16°C alatt van, például garázsban vagy hajón, akkor az adszorpciós párátlanító jó választás. A kondenzációs párátlanítókkal ellentétben az adszorpciós párátlanítók alacsonyabb hőmérsékleten is jól működnek.

Párátlanító a pincébe

Az, hogy milyen típusú párátlanítóra van szüksége a pincében, a helyiség hőmérsékletétől függ. Ha általában 16 °C-nál melegebb van, akkor a legjobb, ha kondenzációs párátlanítót választ. Ha általában 16°C-nál hidegebb van, adszorpciós párátlanítót ajánlunk.

Mekkora a helyiség?

Fontos, hogy tudja, mekkora az a helyiség, amelyben a párátlanítót használni szeretné. A párátlanítónak előre meghatározott maximális kapacitása van, amelyet képes párátlanítani. Ezt a helyiség hosszának, szélességének és magasságának szorzatával számítja ki. Az új építésű házak szabványos magasságát a törvény 2,6 m-ben határozza meg. A garázsok, pincék és mobilházak magassága változhat. Ha a párátlanítót nagyobb térben használja, mint amilyenre alkalmas, akkor nem lesz képes a helyiséget párátlanítani.

Szeretné gyorsabban megszárítani a szennyest?

Szeretné a párátlanítót a szennyes gyorsabb szárítására használni? Ebben az esetben fontos, hogy a párátlanító rendelkezzen speciális szennyestörlő programmal. Ez a program biztosítja, hogy a párátlanító folyamatosan bekapcsolva maradjon a ruhák szárításához. Még akkor is, ha a beállított páratartalom elérte a kívánt értéket.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.