Milyen hőmérsékletre kell beállítani a fagyasztót?

A fagyasztó ideális hőmérséklete -18 °C. Ez a hőmérséklet hosszabb ideig frissen tartja a termékeket, és nem kell túl sokat költenie az energiaköltségekre. Ha nem lehet pontos hőmérsékletet beállítani, akkor egy hőmérővel ellenőrizheti a belső hőmérsékletet.

Kezdje el a hőmérséklet beállítását

Ezzel a 3 tippel könnyedén beállíthatja a fagyasztó hőmérsékletét.

1. tipp. Állítsa be a hőmérsékletet -18°C-ra
2. tipp. Használjon hőmérőt
3. tipp Spóroljon az energiaköltségeken

Milyen hőmérsékletre kell beállítani a fagyasztót?

Tipp 1: állítsa a hőmérsékletet -18°C-ra

A termékek -18°C-os hőmérsékleten jól lefagynak. A legtöbb fagyasztónál néhány fokkal alacsonyabb hőmérsékletet is be lehet állítani. Ez csak a fagyasztott élelmiszerek esetében nem jelent különbséget. Az alacsonyabb hőmérséklet nem tolja ki az élelmiszerek szavatossági idejét. De minden -18°C alatti fok növeli az energiaköltségeket.

Tipp 2: mérje a hőmérsékletet hőmérővel

A tárcsás fagyasztószekrénynél a legmagasabb fokozat a leghidegebb. Tehát minél magasabb a beállítás, annál alacsonyabb a hőmérséklet. Ahhoz, hogy tudja, melyik beállításra van szüksége, hűtőszekrényekhez és fagyasztókhoz alkalmas hőmérőt kell vásárolnia. A megbízható méréshez helyezze a hőmérőt néhány órára a fagyasztott élelmiszerek közé. A hőmérséklet magasabb, mint -18°C? A hidegebb hőmérséklethez fordítsa magasabbra a tárcsát.

Tipp 3: takarékoskodjon az energiaköltségekkel

Amellett, hogy a -18°C a legjobb hőmérséklet, a fagyasztószekrénye energiatakarékos hőmérséklete is. Mégis, több módja is van az energiatakarékosságnak, és annak, hogy fagyasztójának ne kelljen extra keményen dolgoznia, hogy folyamatosan -18°C-on tartsa a hőmérsékletet:

  • Ne helyezze a fagyasztót hőforrás mellé.
  • Ne zárja el a fagyasztó hátsó részén lévő szellőzőnyílást, hogy a hő megfelelően távozni tudjon.
  • Ne hagyja túl sokáig nyitva az ajtót.* Hagyja a meleg termékeket kihűlni, mielőtt beteszi őket a fagyasztóba.
  • Rendszeresen olvassa le a fagyasztót.
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.