Milyen méretű okostelefonra van szüksége?

A képernyő lehet a telefon legfontosabb része. Képernyő nélkül az okostelefon használata nehéz lesz. Mit kell szem előtt tartania a képernyővel kapcsolatban, amikor új okostelefont vásárol? Melyik képernyő felel meg pontosan az Ön kívánságainak? Ezen az oldalon elmondunk mindent, amit az okostelefon képernyőjéről tudni kell.

A képernyő mérete

A képernyő fontos része a méret. Az, hogy melyik képernyőméret a megfelelő az Ön számára, attól függ, hogyan használja okostelefonját. A készüléknek például el kell férnie a zsebében, és egy kézzel is tudnia kell kezelni. A nagy képernyő jó, ha kényelmesen lehet rajta filmeket és fényképeket nézni, de a telefonnak kompaktnak is kell lennie. Egy kis képernyőméretű és vastag keretű készülék még mindig elég nagy lehet. Mindenképpen ellenőrizze a képernyő-test arányt. Ez azt jelzi, hogy milyen vastagok a keretek. Az okostelefonok átlagos képernyő-test aránya 80% körüli.

Kisméretű telefonok: 5,8 hüvelyk (14,7 cm) vagy annál kisebbek

Egy kis telefon mindig könnyen elfér a kezében vagy zsebében. Általában ezek a telefonok legfeljebb 7 cm szélesek és legfeljebb 14,7 cm magasak. Az ilyen méretű mobiltelefonok többsége elavult okostelefon vagy nyugdíjas telefon, amelyekkel telefonálhat és üzeneteket küldhet. A kis képernyő például nem alkalmas filmek és sorozatok nézésére. Ez a méret akkor jó, ha elsősorban alkalmazásokat használsz, telefonálsz és internetezel.

Átlagos telefonok:5.8 hüvelyk – 6.2 hüvelyk (14,7-15,7 cm).

Az átlagos telefonok képernyője elég nagy ahhoz, hogy alkalmanként filmeket és sorozatokat nézz, és elférnek a zsebedben. Az utóbbi években a telefonok sokkal nagyobbak lettek. Egy átlagos telefon a kezed méretétől függően elég nagynak tűnhet. Ezek az okostelefonok körülbelül 7 cm szélesek és 15,7 cm hosszúak.

Nagyméretű telefonok: 6,2-6,4 hüvelyk (15,7-16,3 cm).

A nagyméretű telefonok képernyője általában elég nagy ahhoz, hogy sokáig nézhessen filmeket és játszhasson játékokkal. Ezeket a készülékeket sokkal kevésbé könnyű megfogni, mint a kis és átlagos telefonokat. Ha nincs nagy keze, nehéz kényelmesen, 1 kézzel irányítani az okostelefont. Ráadásul ezek a telefonok általában nem férnek el túl könnyen a zsebben. Egy nagyméretű okostelefon legalább 7 cm széles és legfeljebb 16,3 cm hosszú.

Milyen méretű okostelefonra van szüksége?Milyen méretű okostelefonra van szüksége?

Nagyon nagy telefonok: 6,4 hüvelyk (16,3 cm) és ennél nagyobbak.

A nagyon nagy telefonok gyakran nem férnek el a zsebében. Az okostelefont egy kézzel is nehéz irányítani vagy tartani. Ebbe a kategóriába tartoznak a legnagyobb képernyővel vagy viszonylag kis képernyővel és nagyon vastag kerettel rendelkező készülékek. Átlagosan 7,5 cm szélesek és 16,5 cm hosszúak vagy hosszabbak. Bár a nagy képernyő jó dolog például filmnézéshez, el kell gondolkodni azon, hogy az okostelefon kompakt méretű-e.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.