Miért jöttek anno német turisták a balatonra

Azért jöttek német turisták a Balatonra, mert a Balaton Magyarország legnagyobb tava, amely számos turisztikai lehetőséget kínál, mint például a fürdőzés, vitorlázás, horgászat, strandolás és sok más szabadidős tevékenység. Emellett a Balaton és környéke természeti és kulturális látnivalókkal is rendelkezik, amelyek érdekesek lehetnek a turisták számára. Az 1970-es években és azután, a Szovjetunió idején a Balaton a Keleti blokk számára is egyik legnépszerűbb üdülőhelye volt, ez a tényező is hozzájárult a német turisták számának növekedéséhez.

Miért jöttek anno német turisták a balatonra

A Balaton német turizmusa az 1960-as években kezdődött, amikor a magyar és a német kormány megállapodása szerint a Balaton térsége az NDK polgárai számára is látogathatóvá vált. Azóta a Balaton az egyik legkedveltebb magyarországi nyaralóhelyévé vált a német turisták számára.

A német turisták előszeretettel választják a Balatont, mert a nyári időszakban a magas hőmérséklet miatt sokan szeretnek fürdeni a Balatonban, melynek vize kellemesen meleg és tiszta. Emellett a környező települések, mint például Siófok, Balatonfüred vagy Keszthely számos szórakozási lehetőséget kínálnak, és számos kulturális és történelmi látnivaló található a környéken, mint például a Tihanyi-félsziget vagy a Festetics-kastély Keszthelyen.

Az utóbbi években a Balaton térsége továbbra is népszerű a német turisták körében. Az újabb generációk, mint például a fiatal családok, egyre gyakrabban választják a Balatont nyaralóhelyként, és számos szálloda, apartman és kemping várja a turistákat a Balaton partján.

Összességében, a Balaton Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, amely sok lehetőséget kínál a turistáknak a kikapcsolódásra és a nyaralásra. A Balaton német turizmusa hosszú múltra tekint vissza, és továbbra is fontos szerepet játszik a magyarországi turizmusban.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.