Mennyit fizet a TikTok?

Keres egy platformot, ahol pénzzé teheti tehetségét? Itt az ideje, hogy megtudd, mennyit fizet a TikTok, mert ez a pillanat közösségi hálózata, így nem hagyhatod veszni.

Sok szakember számára a Z generáció az egyik legfontosabb generáció, ha a trendek meghatározásáról van szó, ezért ideje, hogy a radarodon tartsd, ha meg akarod hódítani a legfiatalabb közönséget.

A TikTok számos alternatívát kínál arra, hogy tartalomkészítőként pénzt keress. Egész idő alatt talán egy újabb szövetségest kerestél, hogy növeld termékeid és szolgáltatásaid eladását. Nos, most megtaláltad.

Mi az a TikTok?

A TikTok egy közösségi háló rövid videók megosztására. Lehetővé teszi továbbá, hogy több témában, korlátozások nélkül posztoljon tartalmat.

Ez a formátum teljesen forradalmasította a piacot, mivel a rövid videók szegmensét gyakorlatilag egyetlen márka sem használta ki, ami rövid idő alatt exponenciális növekedést eredményezett.

Jelenleg akár 2 milliárd felhasználójuk is lehet, ezzel még mindig lemaradva az olyan hálózatok mögött, mint a Facebook és az Instagram, de az elkötelezettségük olyan szintű, hogy sok vállalkozó célul tűzte ki, hogy a tartalomkészítéssel pénzt kereshet rajta.

Te is szeretnél pénzt keresni a TikTokkal? Olvasson tovább, hogy megtudja, mennyit kereshet.

Mennyi pénzt lehet keresni a TikTokkal?

Kétségtelen, hogy ez az egyik leggyakoribb kérdés manapság. Az igazság az, hogy nincs olyan forrás, amely megemlíti, hogy mennyit kereshetsz játékonként vagy tartalmanként, de vannak becslések, amelyek közel állnak a valósághoz.

Így a következőket találjuk:

Minden 1000 megtekintés körülbelül 0,07 USD.
Minden 10.000 megtekintésenként 0,70 USD.
Minden 100 000 megtekintés után 7 USD.
Minden 1.000.000 megtekintés 70 USD.
Minden 5.000.000 megtekintés 350 USD.
Minden 10.000.000 megtekintés 750 USD.

Nem meglepő tehát, hogy a TikTok aszerint fizet, hogy hány megtekintést kap egy anyag. Ez sok? Ez az Ön felfogásától függ, de legalább kínál valamit a tartalomkészítésért cserébe, amit egyelőre sem a Facebook, sem az Instagram, sem a Twitter nem kínál a platformjain.

Mennyit fizet a TikTok a tartalomkészítőknek?

Számos tanulmány azt mutatja, hogy a TikTok-kal a legjobban az Egyesült Államokban lehet pénzt keresni, részben azért, mert jelenleg ott vannak a legnagyobb hirdetők és a legnagyobb forgalom, így ez teljesen logikus.

Az első dolog, amit tudnod kell, hogy ahhoz, hogy pénzt keress a TikTok-kal az Egyesült Államokban, legalább 10 000 követővel kell rendelkezned a fiókodon ahhoz, hogy részt vehess a TikTok Creator Marketplace-en.

Ezenkívül meg kell felelned a közösségi szabályoknak, például legalább 18 évesnek kell lenned ahhoz, hogy részt vehess a programban. Az általad feltöltött tartalomnak legalább 100 000 megtekintéssel kell rendelkeznie az elmúlt hónapban, és legalább 3 videót kell közzétenned az elmúlt hónapban.

Ha megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor a következő jövedelemre tehet szert:

  • Havi 200 USD és 1.000 USD közötti összeget kereshetsz 100 ezer követővel
  • 1.000.000 követővel a kereset havi 1.000 és 5.000 USD között alakul.

Mennyit fizet a TikTok?

Ezek a számok elérhetik a havi 500.000 vagy 1.000.000 USD-t is, de ezek olyan emberek, akiknek nagy jelentőségük van a piacon, és akik márkákkal kötöttek megállapodást. Ezért azt javasoljuk, hogy az első lépésekre összpontosítson, mielőtt a csillagok elérésén gondolkodna.

Tippek, hogy több pénzt keress a TikTok-kal

Ezen a ponton már tudod, hogy a TikTok a megtekintésekért és a reprodukciókért fizet, nem a like-okért. Ezáltal megértheted, hogy milyen stratégiákat kell alkalmaznod ahhoz, hogy a bevételedet 100%-ra maximalizáld.

Nézzünk meg néhány tippet, amelyeket a lehető leghamarabb alkalmazhatsz:

1. Vírusos és állandó tartalom

Mindenképpen koncentrálj arra, hogy napi szinten állandó tartalmakat hozz létre, nincs mentség arra, hogy minden második nap posztolj egy videót csak azért, mert nem kaptad meg a kívánt számokat.

Egyes tanulmányok szerint a követőid számának növeléséhez napi 2-5 videót kell posztolnod, ami segít affinitást teremteni a közösségeddel.

Minél több kedvelést kapsz, annál jobban fog dolgozni az algoritmus, hogy a tartalmat az adott témát fogyasztó közönségnek mutassa meg, így rövid időn belül látni fogod, hogy a számok elkezdenek növekedni.

2. Koncentrálj egy résre

A digitális világban elengedhetetlen, hogy ragaszkodj egy témához. A felhasználók nem szeretik, ha egyik nap a sportról, másnap pedig a divatról töltesz fel videót, mert így nem lesz egyértelmű, hogy miben vagy jó.

Légy tehát következetes egy adott piaci résben, és hozz létre különböző formátumokat e köré. Idővel látni fogod, hogyan kezd kialakulni a közösség.

3. Célozza meg a tartalmat

Fontos, hogy tudd, kit kell megcéloznod, és ez alatt azt a földrajzi területet értjük, ahol a közönséged található.

A TikTok lehetővé teszi, hogy felismerd, honnan nézik a tartalmaidat, így csak meg kell nézned.

Onnan kezdve létrehozhatsz a közösséged számára specifikus videókat, hogy javítsd az affinitásodat az egész közösséggel.

Eszközök a TikTok-on történő pénzszerzéshez

A jó hír az, hogy számos eszköz áll rendelkezésre ahhoz, hogy pénzt keress a TikTok segítségével. Tehát meg kell határoznod azt, amelyik a legjobban illik a profilodhoz, hogy kihasználhass mindent, amit a platform kínál számodra.

Néhány a jelenleg rendelkezésre álló eszközök közül:

1. Alkotói alapok

A Creators Fund Európában és az Egyesült Államokban is elérhető, míg Latin-Amerikában a következő hónapokban lesz elérhető.

A platform a tartalmaid teljesítménye alapján generál bevételt, és közvetlenül a számládra fizet, bár bizonyos feltételek mellett.

Legalább 18 évesnek kell lenned
legalább 100 000 követővel kell rendelkezned a profilodon
az elmúlt hónapban 100 000 megtekintéssel rendelkeznie.
mindig eredeti tartalmat posztoljon.

2. TikTok Live

A TikTok Live-on keresztül is lehet pénzt keresni. Ezek egyfajta csaták, amelyek a platformon zajlanak, és több ezer követőt gyűjtenek, akik ajándékokat küldenek a tartalomkészítőknek.

Egyes ajándékokat pénzre lehet váltani, bár a platform ezt nem mindig engedi. A bökkenő azonban az, hogy a felhasználóknak meg kell vásárolni egy sor érmét, amelyeket az ajándékokért cserélhetnek.

3. Piactér

A piactér platform egy nagyon érdekes módja a pénzkeresésnek, bár ahhoz, hogy hasznot húzzon belőle, több ezer követővel és megtekintéssel kell rendelkeznie.

A márkák a TikTokon keresztül találnak rád, és felkérnek, hogy működj velük együtt, hogy egy adott formátumban népszerűsítsd a termékeiket vagy szolgáltatásaikat.

Mindkét fél négyszemközt tárgyal, és megegyezik az egyes promóciók árában. Természetesen a TikTok megtartja egy jó részét.

A TikTok használatának előnyei

1. Nagyszerű eszköz a tartalmi stratégiájához

A TikTok nagyszerű eszköz a tartalmi stratégiádhoz, különösen, ha a márkád fiatal közönséget céloz meg. Ez a közösségi hálózat tökéletesen alkalmas egyedi, eredeti és szórakoztató tartalmak létrehozására, ezért itt az ideje, hogy megadjuk neki a neki járó figyelmet.

A TikTok előnye, hogy lehetővé teszi a közönségével való szorosabb kapcsolat kialakítását. Mint tudod, ez nem csak az eladásról szól, hanem arról, hogy értéket nyújts a közösségnek, és különböző érzelmeket generálj az általa kínált formátumok segítségével.

Így az emberek inkább barátként fognak rád tekinteni, mint egy cégként, ami segít abban, hogy hatékonyabban tudd eladni a termékeidet és szolgáltatásaidat.

2. Növekvő hálózat

A TikTok a világ leggyorsabban növekvő közösségi hálózata. Jelenleg nincs olyan platform, amelynek jobb lenne a vetülete, mint az ázsiai platformnak, így ez az egyik ok, amiért a márkájának érdemes tartalmat létrehoznia.

Másrészt egyes tanulmányokból kiderül, hogy jelenleg a 18 és 24 év közötti felhasználók használják a legtöbbet az oldalt. Mindez arra késztet egyre több vállalatot, hogy közösségi média terveket keressenek, hogy pozícionálják magukat a weben.

És mire vársz még, hogy tartalmat alkoss a pillanatnyi közösségi hálózaton?

3. Új közönség elérése

A TikTok lehetőséget ad arra, hogy új közönséget érjen el. Hiszen több mint 200 országban vannak jelen.

Több mint 1,2 milliárd felhasználójuk van, akiknek több mint 60%-a 30 év alatti, ami egy kiaknázásra váró aranybányát jelent.

Ha külföldön is szeretne projektálni és ügyfeleket szerezni, itt az ideje, hogy vonzó tartalmat hozzon létre, hogy elkezdhesse formálni a közösségét.

4. A célközönség elérésének lehetősége

Ha a célközönséged 18-35 év közötti, a TikTok valószínűleg az az ugródeszka lesz, amire szükséged van a hűség kialakításához.

A platform számos olyan eszközt kínál, amelyek lehetővé teszik a közönség viselkedésének mérését, és a hirdetések olyan időpontokban történő megjelenítését, amikor a felhasználók a legnyitottabbak az információkra.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.