Snapchat ‘My AI’ Chatbot: Mi ez, hogyan működik, hogyan kell használni, és még sok minden más

A versenyfutás az AI (mesterséges intelligencia) mindenbe való integrálásáért folyik. A legjobb AI íróalkalmazásoktól kezdve a Microsoft Bing AI-val való megjelenéséig mindenhol jelen van. A közösségi média sem mentesül ez alól, mint kiderült. A Snapchat elsőként csatlakozott a versenyhez, és bejelentette, hogy saját AI chatbotját, a „My AI” névre keresztelt, különböző dolgokra képes robotot vezeti be. Ha tehát mindenhová magaddal szeretnéd vinni az AI-élményt, mostantól ez is lehetséges. Mindezek után tudjunk meg mindent, amit a Snapchat ChatGPT által támogatott My AI chatbotjáról tudni érdemes. Tehát késlekedés nélkül, itt az ideje, hogy megtudjuk, mi is a Snapchat AI chatbotja, és mit tehetsz vele.

Mivel a Snapchat új AI-jával kapcsolatban sokféle témát érintettünk, az alábbi információk változatosak. Használd az alábbi táblázatot a rendezéshez, és ugorj az téged érdeklő részre.

Mi a Snapchat ChatGPT ‘My AI’ botja?

A ‘My AI’ nevű új Snapchat chatbot célja, hogy a mesterséges intelligencia erejét a közösségi médiába vigye. Ez a chatbot úgy működik, mint egy csevegő társ. A Snapchat-felhasználók az új AI chatrobottal számos különböző dologról beszélgethetnek. Ugyanakkor további funkciókat is tartalmaz, amelyek nagyobb teljesítményt kölcsönöznek neki.

A Snapchat My AI az OpenAI GPT technológiáján alapul, és valószínűleg a legújabb GPT 3.5 nyelvi modellt használja. Mivel ugyanarra a technológiára épül, hasonlóan működik, mint más ChatGPT-szerű alkalmazások. A Snapchat azonban megemlíti, hogy minél többet interakciózik a felhasználó az AI-val, annál jobban megismeri őt. Tehát igen, a chatbot lényegében úgy fejlődik, ahogy beszélgetsz vele.

Mit tud a Snapchat „My AI” asszisztense?

A felhasználók az új Snapchat My AI botot beszélgetőtársként használhatják, hogy elüssék az idejüket. Az új AI chatbot azonban számos más dolgot is tud. A My AI képes utazásokat tervezni, születésnapi ajándékötleteket ajánlani, recepteket javasolni, verseket és haikukat írni stb. Vegye azonban figyelembe, hogy ez nem a ChatGPT teljesen hordozható változata. A Snapchat My AI chatbotja nem tud esszéket, blogbejegyzéseket írni vagy házi feladatot készíteni helyetted. Mivel a Snapchat AI olyan, mint egy társ, egyéni nevet adhatsz neki, és még a chat háttérképét is testre szabhatod.

Snapchat ‘My AI’ Chatbot: Mi ez, hogyan működik, hogyan kell használni, és még sok minden más

Emellett azt is érdemes megjegyezni, hogy a Snapchat világossá tette, hogy a My AI nem tökéletes és nagyon hajlamos a hibákra. Ahogy a vállalat fogalmaz, a Snapchat My AI chatbotja „hajlamos a hallucinációra, és rávehető, hogy szinte bármit mondjon”. Ez azt jelenti, hogy nem lehet erre a botra támaszkodni elsődleges információszerzési eszközként, és a válaszait érdemes félve fogadni.

Hogyan használd a Snapchat ‘My AI’ chatbotot iOS-en és Androidon?

Az új Snapchat AI chatbot kezdetben kísérleti jelleggel volt elérhető a Snapchat Plus előfizetők számára az Egyesült Államokban. A felhasználók mindössze 3,99 $/hóért regisztrálhattak a Snapchat+ szolgáltatásra. A többi országban a Snapchatternek várnia kellett, de a vállalat mostanra már mindenki számára ingyenesen elérhetővé tette a My AI botot. Még csak Snapchat+ előfizetésre sincs szükség ahhoz, hogy beszélhess az AI bothoz, amelyet már most is nagyon idegesítőnek és hátborzongatónak tartanak.

A „My AI”-t alapértelmezés szerint az alkalmazás „Chat” fülecskéje alatt fogod látni, közvetlenül a barátaiddal folytatott beszélgetéseid felett. A My AI eléréséhez egyszerűen húzd jobbra a „Kamera” fülről a „Csevegés” fülre, és próbáld ki. A bot jelenleg kísérleti stádiumban van, és néhány funkciója csak a Snapchat Plus előfizetőkre korlátozódik.

A Snapchat „My AI” eltávolítása a csevegőfolyamatból

Ha te is azon felhasználók közé tartozol, akiket nem érdekel a Snapchat My AI használata, akkor menj előre és kapcsold ki a chatbotot. Feloldhatod a chatjét, és akár teljesen el is távolíthatod. Már van is egy útmutatónk arról, hogyan szabadulhatsz meg a Snapchat My AiI botjától a chat feedből. De itt röviden elmagyaráztuk, hogyan lehet teljesen eltávolítani a „My AI” beszélgetést a chat feedből.

1. Először is koppints a profilod ikonjára (vagy Bitmojira) a bal felső sarokban. Ezután koppints a „Beállítások” fogaskerékre a jobb felső sarokban.

2. Görgessen lefelé az „Adatvédelmi beállítások” beállításaihoz, és koppintson az „Adatok törlése” lehetőségre. Ezután koppintson a következő oldalon a „Beszélgetések törlése” lehetőségre.

3. A Beszélgetések törlése oldalon koppintson a „Saját AI” melletti „X” ikonra, hogy eltávolítsa a chatbotot a csevegőfolyamából. Megjegyzés, az alábbi képernyőfotó a referenciaként szolgál.

Bár kezdetben korlátozottan, a Snapchat Plus felhasználók világszerte elsőként kaptak hozzáférést ehhez a chatbothoz. Most már széles körben elérhető minden Snapchat-felhasználó számára ingyenesen. Érdekes látni, hogy a Snapchat My AI hogyan áll a legjobb ChatGPT-alternatívákkal szemben. Nos, mit gondolsz arról, hogy a Snapchat egy AI chatbottal bővítette a Gen Z üzenetküldő alkalmazását? Dobja el gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.