A hajad kinövése: Hogyan éljük túl a kínos szakaszokat?

Egy srác hajnövesztésének idővonala általában így néz ki: Tökéletesen jó rövid haj → a kínos rossz hajnapok számos hasonlóan szörnyű szakasza → tökéletesen jó hosszú haj.

Ezek a rettegett szakaszok a kettő között végső soron az ok, amiért a legtöbb férfi jóval a cél elérése előtt levágja a tincseit. Hogy ezt megelőzd, íme egy egyszerű útmutató Natalie Rose Dixon fodrász jóvoltából, hogyan élheted túl a kínos hosszúságú hajat, ami egyszerűen nem azt csinálja, amit szeretnél.

Ritkítsd meg a csordát

Ha a hajad egyenesen nő, mintha csak villát szúrtál volna a konnektorba, Dixon azt javasolja, hogy egy fodrász vékonyítsa el. „A haj ritkításával nagyobb mozgásteret kap, és jobban lehet formázni, ahelyett, hogy állandóan úgy nézne ki, mint egy hatalmas hajsisak” – magyarázza. „Miután a hajadat ritkítottad, formázd a kívánt termékkel úgy, hogy a füled körüli oldalt kisimítod”.

Legyen termékőrült

„Ha a hajad előre hullik, amikor egy kellemetlen szakaszban van, használj pasztát vagy agyagot, hogy visszasimítsd – a terméket akkor vidd fel, amikor a hajad 60 százalékban száraz” – magyarázza Dixon. „Ha a hajad természetesen hátrafelé hullik (vagy nagyon vékony szálú), enyhén használj pomádét vagy krémet, hogy ne tűnjön ziláltnak.” Ez utóbbi elsősorban a szállások és a göndörség megelőzésére szolgál.

Vágja hátra

Jó esély van rá, hogy a növekedési fázisban hokedlivel fogsz végezni, mivel a haj hátulról alacsonyabbra hajt, mint elölről. Ennek megelőzése érdekében Dixon azt javasolja, hogy négy-hat havonta keresse fel fodrászát egy trimmelésre. Csak győződjön meg róla, hogy csak hátul trimmelik – minden felesleges nyírás elöl csak meghosszabbítja a kínos szakaszokat.

A hajad kinövése: Hogyan éljük túl a kínos szakaszokat?

Hívjon erősítést

Ha minden más nem sikerül, egy rugalmas hajpánt, amelyet a hajvonalhoz közel és magasan a tarkó körül viselünk, távol tartja a kényelmetlen tincseket az arcodtól – és a haj távol tartása az arcodtól általában elég motiváció ahhoz, hogy kitartsunk a kínos fázisokon. Ez egy olyan dolog, amit nem látsz, és nem is gondolsz rá.

Alternatív megoldásként kihagyhatod mindezt, és elrejtheted a még nem teljesen göndör fürtjeidet egy kalap alá, amíg nem tetszenek neked. Hé, bármi, ami elvisz A pontból B pontba.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.