Hogyan növelheti gumiabroncsai élettartamát?

Autója optimális működéséhez számos alkatrészre van szüksége, amelyek közül az egyik legfontosabb a gumiabroncsok. Ezek az autóalkatrészek támogatják a jármű súlyát, elnyelik a lökéseket, és segítenek a biztonságos közlekedésben. Ezen beruházások élettartamának maximalizálásával pénzt takaríthat meg, és biztosíthatja a megfelelő teljesítményt, ezért íme, hogyan gondoskodjon róluk.

3 módja annak, hogy gumiabroncsai tovább tartsanak

1. Figyelje a gumiabroncsok nyomását

A gumiabroncsoknak megfelelő mennyiségű légnyomásra van szükségük ahhoz, hogy a futófelületük egyenletesen romoljon. Nem tudnak megfelelően gurulni, ha túl alacsony a levegőjük, ami a külső széleken kopáshoz vezet. Másrészt a túlnyomás miatt középen elkopnak. Mindkét esetben a nem megfelelő légnyomás miatt a vártnál hamarabb kell kicserélni a gumiabroncsokat. Ez azért van, mert a futófelület egyenetlenül fog kopni, így nem lesz megfelelő tapadása az úton.

Hogyan növelheti gumiabroncsai élettartamát?

Ahhoz, hogy biztonságban maradjon az utakon, havonta ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását egy benzinkúton vagy nyomásmérővel. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő font per négyzetcentiméterenkénti (psi) értéken van, amelyet a használati útmutatóban talál. Ennek megfelelően töltheti fel és engedheti ki a levegőt.

2. Rendszeres forgatásokat végeztessen

A rotációk alapvető karbantartási feladatok, és a legtöbb autójavító hely felajánlja, hogy elvégzi őket Önnek. E szervizek során a szerelők felcserélik a gumiabroncsok helyét, mivel az első és a hátsó abroncsok nem egyforma ütemben kopnak.

Az elvégzésük megfelelő ütemezése eltérő lehet. Általában azonban 6 000-8 000 mérföldenként, vagy amikor olajcserére kerül sor, érdemes elvégeztetni.

3. Óvatosan vezessen

A vezetési szokások lelkiismeretes betartása az autókarbantartás egy másik formája. Kerülje a túl erős gyorsítást vagy fékezést, mivel ez növeli a súrlódást, ami a futófelület gyorsabb kopásához vezet. Vigyázzon a járdaszegélyekre és a kátyúkra is. Ezek az úthibák a jármű pattogását okozzák, ami nagyobb terhelést jelent a gumiabroncsokra. A túl gyors áthaladás a fekvőrendőrökön növeli a kopást, ezért lassan vezessen, amikor megközelíti őket.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.