Mi okozza a sebességváltó csúszását?

A sebességváltó a motor nyomatékának mozgásra való átalakításával hozza mozgásba a járművet. Automata sebességváltó esetén a jármű a nyomatékváltón keresztül vált sebességet az Ön helyett. Bár a rendszer általában megbízható, a sebességváltó rutinszerű szervizelésének hiánya időnként a sebességváltók csúszásához vezethet. A következőket kell tudnia.

Melyek a csúszó sebességváltó jelei?

Csúszó váltóról akkor beszélünk, amikor a sebességváltók az Ön beavatkozása nélkül váltanak egyikről a másikra. Előfordulhat például, hogy járműve hirtelen üresbe kapcsol, miután sebességbe kapcsolta. A váratlan sebességváltás potenciálisan nem biztonságos, mivel csökkenti a jármű megbízhatóságát.

Figyeljen más jelekre is, például furcsa zajokra, például csattogásra vagy puffanásra, égett szagokra, rángatózó reakcióra és működési nehézségekre a sebességváltáskor. Az is előfordulhat, hogy járműve nehezen éri el a kívánt sebességet, vagy nem megy hátramenetbe.

Ideje beütemezni a sebességváltó szervizelését, ha a sebességváltás és a mozgás között jelentős késedelem jelentkezik. Bár a motor felpörög és magas fordulatszámot regisztrál, ha a jármű nem halad előre vagy nem gyorsul, akkor váltóproblémái vannak.

Mi okozza a sebességváltó csúszását?

Miért csúszik a sebességváltó?

A megelőző váltószerviz csökkenti a váratlan váltás esélyét. Tehát, ha már hosszabb ideje nem volt ilyen, akkor lehet, hogy kevés a hidraulikus nyomás létrehozásához szükséges folyadék a sebességváltók bekapcsolásához. Ez a rendszer túlmelegedéséhez és a folyadék elégetéséhez vezethet.

A csúszó váltó másik oka a meghibásodott nyomatékváltó. Ha a fogaskerekek elhasználódtak, nem kapcsolódnak megfelelően, és nem szinkronizálódnak, ami hirtelen váltáshoz vezet.

Néha a csúszás oka a fogaskerekeket összekötő hibás váltószalagok. Ha ezek elszakadnak vagy meglazulnak, a fogaskerekek nem egy időben és nem azonos sebességgel mozognak, ami csúszáshoz vezet. Ha a probléma továbbra is fennáll, a probléma oka lehet egy sérült szolenoid, amely a rendszerben lévő folyadékot szabályozza a hatékony működés érdekében.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.