A twerkelés nem egy önálló táncstílus. Ez az egyik legkülönfélébb mozdulatok egyike, amelyek az 1980-as évek New Orleans-i bounce táncszíntéren alakultak ki, és maga a név valószínűleg a „twist” és a „jerk” keverékéből, vagy a „to work” (a táncosoknak szóló bátorítás) szűkítéséből származik. Akárhogy is, a twerking a bounce táncból lett az a mozdulat, amely vírusszerűen terjedt, és nem mutatja a megállás jeleit.

Sokféleképpen el lehet érni, de mindegyikhez hozzátartozik, hogy a csípődet és a fenekedet rázni tudd. Ez egy vicces mozdulat, amely évtizedekig népszerű volt Déli országokba, mielőtt Miley Cyrus hírhedt előadása után vírusszerűen elterjedt az MTA VMA Music Awards-on. Hirtelen mindenhol twerkeltek, és mindenki meg akarta tanulni, hogyan kell csinálni.

Azóta a twerking önálló életet kezdett élni, túl a bounce zenei szcéna gyökerein. Még képzett twerk-oktató is lehet belőled, aki másokat is megtaníthat a mozdulatra. Miért maradt ilyen népszerű a twerking, miközben más hirtelen lett népszerű táncmozdulatok kihalnak?

Először is, valóban lenyűgözően néz ki, ha megtanulod, hogyan kell csinálni, és ez az a fajta mozdulat, amit nagy sikerrel elővehetsz, ha bulizni mész. De azért is népszerű, mert annyira egyszerű. Bármilyen testméretű és alakú ember megtanulhatja, hogyan kell twerkelni, és jól csinálni. És nagyon, nagyon jót tesz a fittségnek. Az erő és a kardió keveréke, amely valóban segít a csípő, a fenék és a combok feszesítésében.

Ha megtanulsz twerkelni, nagyon hasznos lehet a megfelelő ruházat viselése. Ennek nagyon szűk és magas sortnak vagy trikónak kell lennie, hogy igazán ráérezz arra, mit csinálnak az izmaid.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.