Hogyan működik a tetoválás eltávolítása?

Bizonyára érezte már a megbánást, amely néha az alkohol, az impulzív viselkedés és egy kényelmesen elhelyezkedő tetoválószalon keverékét kíséri. Vagy talán a művészed meghamisította a 2015-ös év egyik divatos akvarell tetoválását. Ha eljött az idő, hogy eltüntesse a bőrgyógyászati hibát, a lézeres tetováláseltávolítás a megoldás. De hogyan működik?

Segít megérteni, hogyan válnak a tetoválások egyáltalán tartósan rögzültté az epidermisz alatt. Ahogy a szúró tetoválótű a bőr felső rétege alá hatol, apró tintarészecskéket fecskendez be; ezeket a részecskéket a szervezeted idegen betolakodónak tekinti, és megpróbál fehérvérsejtekből álló erőket összevonni, hogy az érzékelt fenyegetés ellen fellépjen. A tinta részecskék azonban túl nagyok, és így maradnak – többnyire. Idővel a részecskék lebomolhatnak, így a szervezet apránként el tudja távolítani őket. Ez az oka annak, hogy a tetoválások néhány év után elkezdhetnek halványulni. Sajnos ez nem elég gyors néhány rosszul kivitelezett jelölés esetében.

Hogyan működik a tetoválás eltávolítása?

A lézerek felgyorsítják ezt a folyamatot. A fény felbontja a pigmentet, így a test azt teszi, amit eredetileg is akart, vagyis hogy a lehető leggyorsabban megszabaduljon a zsebóra tetoválástól. Mivel a lézer a különböző színű pigmentekhez van igazítva, nem marja el a természetes bőrszínét.

Miután a pigmentrészecskék elszálltak, a nyirokrendszered gondoskodik a többiről. A hiba maradványai a májba kerülnek, ahol hulladékként feldolgozhatók. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a tetoválásod végül kikakilódik, és a megkérdőjelezhető ítéleted lehúzódik.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.