Mi a Microsoft Power BI?

A Microsoft Power BI egy olyan üzleti intelligencia (BI) platform, amely nem technikai jellegű üzleti felhasználók számára biztosít eszközöket az adatok összesítéséhez, elemzéséhez, vizualizálásához és megosztásához. A Power BI felhasználói felülete meglehetősen intuitív az Excelben jártas felhasználók számára, és a többi Microsoft-termékkel való mély integrációja sokoldalú önkiszolgáló eszközzé teszi, amely kevés előzetes képzést igényel.

A felhasználók letölthetnek egy Windows 10-re készült alkalmazást, a Power BI Desktopot, valamint natív mobilalkalmazásokat Windows, Android és iOS eszközökre. Létezik Power BI Report Server is azon vállalatok számára, amelyeknek az adatokat és a jelentéseket helyben kell karbantartaniuk. A Power BI ezen verziójához az asztali alkalmazás egy speciális verziója szükséges — találóan Power BI Desktop for Power BI Report Server néven.

A Power BI gyakori felhasználási területei

A Microsoft Power BI-t arra használják, hogy betekintést nyerjenek egy szervezet adataiban. A Power BI segíthet összekapcsolni az eltérő adathalmazokat, átalakítani és adatmodellé tisztítani az adatokat, valamint grafikonokat vagy diagramok készítésével vizuálisan megjeleníteni az adatokat. Mindezek megoszthatók a szervezeten belüli más Power BI-felhasználókkal.

A Power BI segítségével létrehozott adatmodelleket a szervezetek többféleképpen is felhasználhatják, többek között a következőkben:

történetek elmesélése grafikonok és adatvizualizációk segítségével;
„mi lenne, ha” forgatókönyvek vizsgálata az adatokon belül; és
olyan jelentések készítése, amelyek valós időben válaszolnak a kérdésekre, és segítenek az előrejelzésben, hogy a részlegek biztosan megfeleljenek az üzleti mutatóknak.
A Power BI vezetői műszerfalakat is biztosíthat a rendszergazdák vagy vezetők számára, így a vezetőség nagyobb betekintést nyerhet a részlegek teljesítményébe.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.