Miért kerül annyiba a rövidnadrág, mint a nadrág?

Lehet, hogy a rövidnadrágok kellemesen szellősek a lábadon egy meleg nyári napon, de a pénztárcádat nem kímélik annyira. Általában egy rövidnadrág nem olcsóbb, mint egy nadrág, annak ellenére, hogy az egyik nyilvánvalóan kevesebb anyagot használ, mint a másik. Akkor mi a helyzet?

Kiderült, hogy a ruházati kiskereskedők nem próbálnak meg átverni; csak a rövidnadrágok árát aszerint szabják meg, hogy mennyibe kerül az előállításuk. Egy teljes nadrágba valóban több anyag kerül, de nem annyira, mint gondolnád. Ahogy az Esquire elmagyarázza, az olyan rövidnadrágok, amelyek nem érnek a térd alá, mindössze ötödével kevesebb anyagot tartalmaznak, mint a bokáig érő nadrágok. Ennek az az oka, hogy ezekben a darabokban a legtöbb anyagot a felső részbe varrják.

Miért kerül annyiba a rövidnadrág, mint a nadrág?

Ugyanazok a részletek, amelyek végül a legtöbb anyagot teszik ki – a sliccek, zsebek, övhurok, derékpántok – a legtöbb emberi munkát is igénylik. Ez az a pont, ahol a ruhadarabok valódi költségei meghatározásra kerülnek. A farmerben lévő pamut csak egy kis részét teszi ki az árcédulának. A pénz nagy részét a varrást végző emberek fizetésére fordítják, akik nagyjából ugyanannyi időt töltenek el a munkával, akár egy boot cut farmernadrágon, akár egy Daisy Dukes farmernadrágon dolgoznak.

Ez az ártrend a divat egész spektrumában megjelenik, de a legnyilvánvalóbb a nadrágok és a rövidnadrágok esetében. A rövid ujjú ingek például nagyjából ugyanannyiba kerülnek, mint a hosszú ujjúak, de a bonyolult varrás az ing mandzsettáján, amit a nadrágszárakon nem látni, megzavarhatja ezt a dinamikát. Számos láthatatlan tényező is van, ami miatt egyes rövidnadrágok drágábbak, mint a közel azonos pár, például a gyártási hely, a marketingköltségek és a címkén szereplő márka. Ha ez nem teszi könnyebben lenyelhetővé a 40 dolláros kiadást valamire, ami csak egy szelet lábat takar, talán nézd meg, mi van a szekrényedben, mielőtt a következő bevásárlókörútra indulsz.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.