Hogyan kell tisztítani egy bőrdzsekit

Először tisztítsa meg a kabát bélését

Nos, a bőrdzseki tisztításának első lépése, hogy a belsejével kezdjük. A legtöbb ilyen típusú kabátnak van egy bélése, amely megvédi a bőrt a testünkkel való közvetlen érintkezéstől. Ez a bélés védi a kabátot, és megakadályozza, hogy minden használat után ki kelljen mosnunk. Ahhoz azonban, hogy a bőrdzseki jó állapotban maradjon, célszerű a bélést egy kendő vagy puha kefe és egy kényes ruhákhoz való szappan, szódabikarbóna és ecet oldat segítségével tisztítani.

Javasoljuk, hogy óvatosan dörzsölje át a bélést anélkül, hogy túlságosan nedves lenne. A szódabikarbónának és az ecetnek köszönhetően eltávolítja a rossz szagokat és a baktériumokat.

A szódabikarbóna más dolgok tisztítására is használható. Tudjon meg többet a szódabikarbóna különböző felhasználási módjairól, ha elolvassa ezt a másik cikket az ezüst szódabikarbónás tisztításáról.

Mosás szappannal és vízzel

A következő megoldás az egyik legajánlottabb a bőrdzseki ápolásához és karbantartásához:

Készítsen víz és egy kevés szappan keverékét. Nagyon fontos, hogy az oldat több vizet tartalmazzon, mint szappant, különben elszíneződhet vagy károsíthatja a bőrt.

Tisztítsa meg a kabátot ezzel az oldattal úgy, hogy egy szivaccsal nedvesíti meg, és óvatosan dörzsöli át vele a bőrt.

Törölje át a kabátot egy nedves törülközővel. Ennek során csak vizet használjon a szappan eltávolításához, különben ez kontraproduktív lehet, és a felesleg elszínezheti a bőrt.
Olvassa tovább ezt a másik cikket, hogy megtudja, hogyan kell tisztítani a bőrkanapét.

Szárítsa meg a bőrdzsekit

Miután kívül-belül megtisztította a dzsekit, meg kell szárítania. Ezt megfelelően kell elvégezni a ruhadarab optimális állapotának biztosítása érdekében. Fontos tudni, hogy a szőrme és a bőr olyan anyagok, amelyek érzékenyek a folyadékokra. Így ha nem szárítja meg őket megfelelően, akár penészesedés is előfordulhat. Ennek elkerülése érdekében kövesse az alábbi lépéseket:

Közvetlenül a tisztítás után végezze el a következő lépéseket:

Futtasson végig egy száraz törülközőt a kabát felületén, hogy megszabadítsa a felesleges nedvességtől.

Ezután akassza fel hűvös helyre, hogy 100%-ban megszáradjon.

Azt is javasoljuk, hogy a kabátot ne tegye ki hosszabb időre közvetlen napfénynek, mivel ez befolyásolhatja a bőr színét. Ideális esetben keressen egy hűvös és árnyékos helyet a teljes száradáshoz.

Táplálja a bőrt

Nemcsak az a fontos, hogy tudd, hogyan tisztítsd a kabátot, hanem az is, hogyan ápold. A bőr ápolása érdekében hidratálnia kell. A bőr megfelelő nedvességgel és tápanyagokkal való ellátásának jó módja, ha speciális, bőrre szánt termékeket használ, soha nem általános termékeket vagy olyanokat, amelyek bőrre és más anyagokra is használhatók.

A szupermarketben különböző termékeket találhat, amelyek optimális ápolást és nedvességet biztosítanak a bőrkabátnak, hogy javítsák a fényét, és megakadályozzák a bőr repedések megjelenését. Használhat azonban természetes termékeket is, például sheavajat, amelyek ugyanolyan hatással vannak a bőrkabátra, és nem tartalmaznak vegyi anyagokat.

Speciális termékek használata

Használjon speciális termékeket, amelyekkel láthatatlan filmréteget hozhat létre a bőrön, amely megvédi az anyagot a külső behatásoktól, amelyek foltot ejthetnek rajta vagy károsíthatják. A terméket egy nem nedvszívó kendővel, körkörös mozdulatokkal vigye fel, majd egy másik puha kendővel hagyja fényleni.

Bár a speciális bőr- vagy bőrápolási termékek néha drágák, jó befektetésnek bizonyulnak ahhoz, hogy a ruhadarab hosszú éveken át tökéletes állapotban maradjon. Ezenkívül ezek a termékek segítenek más bőrruhadarabok, például cipők vagy kézitáskák ápolásában is.

Hogyan kell tisztítani egy bőrdzsekit

További tippek a bőrdzseki tisztításához

Most, hogy láttuk, hogyan kell tisztítani egy bőrdzsekit, tudjunk meg egy kicsit többet erről az anyagról, hogy kitalálhassunk néhány trükköt az ápolásához.

Fontos, hogy tisztítás előtt pontosan tudd, milyen típusú bőrből készült a bőrdzsekid. Ez lehet természetes, állati eredetű vagy szintetikus bőr. A szintetikus bőrrel ellentétben, amely a mindennapi használat során hajlamosabb a repedezésre és a repedezésre, a természetes bőr több törődést igényel, de hosszabb ideig is tart.

Az állati eredetű vagy szintetikus bőrből készült kabátokat nem ajánlott mosógépben mosni, mivel ez teljes károsodást okozhat.

Ha alaposabb tisztításra van szüksége, ne habozzon elvinni a kabátot egy vegytisztítóba.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.