Hogyan lehet hamisítani a GPS helyét a telefonon

Az okostelefon GPS-képessége kritikus fontosságú a helyalapú alkalmazások, például az időjárási vagy térképezési célokra szánt alkalmazások számára. Időnként azonban ez a fajta helymeghatározás kellemetlennek, sőt, akár nyomasztónak is tűnhet. Akár tinédzser vagy, aki el akar rejtőzni a szülei elől, akár komolyabb esetben valaki, akit egy bántalmazó, megszállottan figyeli, vannak módszerek arra, hogy becsapd a készülék helymeghatározó funkcióit.

Ehhez azonban külső segítségre lesz szükséged. Függetlenül attól, hogy Androidot vagy iPhone-t használ, nincs egy egyszerű, egygombos beállítás, amely azonnal megváltoztatja a virtuális helyzetét. Egy kis kutakodásra lesz szükséged ahhoz, hogy a megtévesztésed valósággá váljon.

A telefonodban lévő GPS-chip célja, hogy a lehető legpontosabb legyen, és ha be van kapcsolva, folyamatosan frissíti a helyzetedet azáltal, hogy koordinátákat továbbít a telefon operációs rendszerének (OS). Az operációs rendszer ezt követően megosztja ezeket az adatokat a helymeghatározási információkra támaszkodó alkalmazásokkal. Ennek megkerüléséhez az alkalmazásokat úgy kell megtévesztenie, hogy hamis GPS-adatokat fogadjanak el.

A Google Play áruházban rengeteg olyan alkalmazást talál, amelyek lehetővé teszik a GPS-hamisítást az Android készülékek számára. Példaként a Fake GPS Location – GPS Joystick nevű alkalmazást fogjuk használni.

GPS-helyszín meghamisítása Android okostelefonokon

  • Menjünk a Google Play áruházába, majd töltsük le és telepítsük a Fake GPS Location – GPS Joystick nevű alkalmazást.
  • Indítsa el az alkalmazást, és görgessen le az Egy lehetőség kiválasztása című részhez, hogy elkezdhesse. Koppintson a Helyszín beállítása opcióra.
  • Koppintson a Kattintson ide a térkép megnyitásához opcióra. Ezzel egy térkép segítségével kiválaszthatja azt a hamis helyszínt, ahol a telefonját szeretné megjeleníteni. A koordináták megjelennek a GPS Joystickban a szélességi, hosszúsági sorban.
  • Koppintson a Start gombra. Megjelenik a Rajzolási engedély szükséges párbeszédpanel, amely egy rendszerbeállítás módosítására szólítja fel. Koppintson a Menj a beállításokhoz elemre.
  • Koppintson a Rajzolás engedélyezése más alkalmazások felett elemre, majd a visszatéréshez koppintson a elemre.
  • Koppintson a Start gombra. Megjelenik egy párbeszédpanel, amely egy próbahely engedélyezésére szólítja fel.
  • A látszathely engedélyezéséhez a telefon beállításaiban kell kutakodnia. Koppintson a Menj a Beállítások, Rólunk, és keresse meg a Build Number (alternatívaként egyszerűen rákereshet a
  • Build Number opcióra a telefon Beállítások menüjében). Koppintson gyorsan a Build Number-re, amíg meg nem jelenik egy értesítés, amely azt mutatja, hogy belépett a fejlesztői módba.
  • Törölje a fejlesztői móddal kapcsolatos értesítéseket.
  • A telefon Beállítások menüjében koppintson a Fejlesztői beállítások elemre, majd a Gúnyolódó helymeghatározó alkalmazás kiválasztása elemre. Koppintson a GPS Joystick elemre. (Kereshet a Select mock location app (Mock location app) kifejezésre is.
  • A GPS Joystick alkalmazásban koppintson a Start lehetőségre. Megnyithatja a Google Térképeket vagy egy hasonló alkalmazást, hogy megnézze, frissült-e most a tartózkodási helye. Néhány pillanatig eltarthat, amíg a hamis helyzete megjelenik mások telefonján.

Hogyan lehet hamisítani a GPS helyét a telefonon

GPS-helyszín meghamisítása iPhone-on

Az iPhone helyének meghamisítása nagyobb erőfeszítést igényel, mint az Android készülékek esetében, mivel nem lehet egyszerűen telepíteni egy alkalmazást. A legegyszerűbb módja a számítógép használata, és ne feledje, hogy ez csak az iOS 12 vagy régebbi operációs rendszert futtató iPhone-ok esetében működik.

  • Csatlakoztassa az iPhone-t a számítógépéhez, és telepítse a számítógépre az iTools-t. Az iTools tartalmaz egy Virtual Location nevű eszközt, amellyel megváltoztathatja a telefon helyét.
  • Indítsa el az iTools programot, és kattintson a Virtual Location gombra.
  • A térkép tetején írja be a hamisítani kívánt helyet, és nyomja meg az Entert.
  • A térképen látni fogja, hogy a GPS-helyzete átkerül a hamisított helyre. Kattintson a Mozgás ide. Ha szeretné, a térképre kattintva megváltoztathatja a helyét.
  • Kiléphet az iToolsból, és leválaszthatja iPhone készülékét a számítógépről. Ha a program arra kéri, hogy állítsa le a helyszimulációt, mindenképpen válassza a Nem lehetőséget.

Egy másik lehetőség, amely bármely iOS8 feletti operációs rendszerrel működik, a Dr. Fone:

  • Először töltse le a Dr. Fone – Virtuális helyszín (iOS) programot. Ezután telepítse és indítsa el a programot.
  • Kattintson a Virtual Location (Virtuális helyszín) lehetőségre az összes opció közül, és az iPhone-ját csatlakoztassa a számítógéphez. Kattintson a Get Started gombra.
  • Az új ablakban a térképen megtalálod a tényleges tartózkodási helyedet. Ha a hely nem pontosan jelenik meg, kattintson a jobb alsó részen lévő Center On ikonra, hogy megjelenjen a pontos hely.
  • Aktiválja a „teleport módot” a megfelelő ikonra (a 3. ikonra) kattintva a jobb felső részen. Írja be a bal felső mezőbe azt a helyet, ahová teleportálni szeretne, majd kattintson a Go (Indulás) gombra. Vegyük példának az olaszországi Rómát.
  • A rendszer most megérti, hogy a kívánt hely Róma. Kattints a felugró ablakban a Move Here (Ide) gombra.
  • A tartózkodási helyed mostantól Rómára változik. Akár a Center On ikonra kattintasz, akár az iPhone-odon keresed magad, a hely rögzül az olaszországi Rómára. És a helymeghatározó alkalmazásodban a hely természetesen ugyanaz a hely.

Ha csak ki akarod kapcsolni a helyadataidat anélkül, hogy megpróbálnád elhitetni az emberekkel, hogy máshol vagy, ez nagyon egyszerű. iPhone-on menj a Beállítások > Adatvédelem > Helymeghatározási szolgáltatások menüpontba. A helymeghatározási információk kikapcsolásához állítsd át a Helymeghatározási szolgáltatások gombot „Be” helyett „Ki” értékre. Androidos telefonokon menjen a Beállítások > Kapcsolatok > Helymeghatározás menüpontba. Kapcsolja a Helymeghatározás gombot a „Be” és a „Ki” között a helymeghatározási információk kikapcsolásához. Vegye figyelembe, hogy egyes alkalmazások nem fognak megfelelően működni, ha a helymeghatározási információk ki vannak kapcsolva.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.