Mi az a PDA-telefon?

A személyi digitális asszisztens (PDA) telefon egy kézi számítógép és mobiltelefon egyben, néha okostelefonként is emlegetik. A funkciók márkától és modelltől függően változnak, de a PDA-telefon a vezeték nélküli internettől a Bluetooth®-hálózatig, kamerával, videóval, integrált audiólejátszóval, naptárral, címjegyzékkel, feladatlistával és jegyzettömbbel, valamint egyéb alkalmazásokkal rendelkezik. Egyes modellekhez érintőképernyős technológia is rendelkezésre áll.

A PDA-telefon miniatűr billentyűzetet tartalmaz szöveges üzenetek és e-mailek beírására, jegyzetek készítésére és adatok bevitelére olyan alkalmazásokba, mint az eseménynaptár vagy a webböngésző. A billentyűzet a modelltől függően különböző formájú lehet. Egyes billentyűzetek a számtáblába vannak beépítve, akárcsak a hagyományos mobiltelefonoknál, míg más modellek hüvelykujjas QWERTY-billentyűzettel rendelkeznek. Az érintőképernyős technológiával rendelkező PDA-telefonok képernyőbillentyűzetet kínálhatnak, amelyet tollal vagy anélkül használhatunk.

A régebbi PDA-telefonok monokróm LCD-képernyővel készültek, de a mai modellek gyönyörű színes kijelzőt mutatnak. A PDA-telefonnal képeket és videókat oszthat meg barátaival és családtagjaival. Egyes modellek kimenő portjai segítségével a készüléket televízióhoz vagy projektorhoz lehet csatlakoztatni a könnyebb megtekintés vagy prezentációk céljából. Elakadt valahol egy hosszú várakozással? Töltsön le egy filmet a világhálóról, és nézze meg a PDA-telefonon, vagy csatlakoztasson fülhallgatót, és böngésszen a zenei könyvtárában.

Ha fájlmegosztásról van szó, ezek az eszközök számos módon készen állnak a kapcsolódásra. Az üzleti alkalmazások esetében a szinkronizálás létfontosságú. A készülék és a számítógép szinkronizálása frissíti (és biztonsági mentést készít) a naptári eseményeket, a címjegyzéket és más kiválasztott adatokat. A szinkronizálás történhet dokkolóállomáson, USB-kábeles kapcsolaton, Bluetooth® segítségével vezeték nélküli személyes hálózaton (PAN) vagy vezeték nélküli helyi hálózaton (WLAN) keresztül.

Mi az a PDA-telefon?

A beépített Bluetooth® lehetővé teszi azt is, hogy a felhasználó könnyen csatlakoztassa a PDA-telefont egy számítógéphez vagy egy másik mobileszközhöz az adatok gyors és egyszerű átadása vagy megosztása érdekében. Képek, ingyenes csengőhangok, háttérképek cseréje és még sok más. A WLAN-zal ellentétben, amely két számítógép összekapcsolásához meglehetősen sok hálózati ismeretet igényel, a Bluetooth® szoftver lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a PDA-telefont néhány kattintással párosítsa egy számítógéppel vagy egy másik Bluetooth®-képes kézi készülékkel.

A PDA-telefonok praktikus tenyérszámítógépek, amelyek rendkívül mobilak és nagyon sokoldalúak – egyesek szerint függőséget is okozhatnak! Néhány népszerű márka közé tartozik a RIM® Blackberry®, az Apple® iPhone®, a HTC® Touch sorozat, a Nokia® N-sorozat és a Palm® okostelefonok, de még sok más is létezik. Ha harmadik féltől vásárol, először a szolgáltatóval kell egyeztetnie, hogy a PDA-telefon támogatott-e.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.