Hogyan működik a WiFi?

A legtöbb ember naponta használja a WiFi-t, de sokan nem tudják, hogyan működik. Pedig nem olyan bonyolult, mint gondolnád. Használtál már valaha walkie-talkie-t vagy mobiltelefont? Ezekhez az eszközökhöz hasonlóan a WiFi is rádióhullámokat használ az információküldéshez.

Ne aggódjon, nem fogja károsítani az otthoni WiFi-kapcsolatot a walkie-talkie használatával! Ez azért van így, mert a kettő különböző frekvenciákat használ, hogy ne akadályozzák egymást. A frekvencia az eszköz által használt rádióhullámok sebessége.

Hogyan működik a WiFi?

A frekvenciát hertzben (Hz) mérjük, ahogy a távolságot is mérföldben mérjük. Minden hertz egy rádióhullámot jelent másodpercenként. Egy megahertz (MHz) egymillió hertz, egy gigahertz (GHz) pedig egymilliárd hertz. A magasabb frekvenciák több adatot küldenek másodpercenként, ezért az eszközök különböző frekvenciákat használnak a küldendő adatmennyiségtől függően.

A walkie-talkie-k például 462 MHz-es frekvencián működnek. A legtöbb mobiltelefon 800 MHz-es frekvenciát használ. Az otthoni WiFi router 2,4 GHz-en vagy 5 GHz-en működik, ami 2,4 vagy 5 MILLIÁRD hullámot jelent másodpercenként. Ez gyors!

Szóval hogyan juttat el a WiFi Wonderopolisba? Amikor megmondod a számítógépednek, hogy hová szeretnél menni, az elküldi ezt az információt a routerhez a neki kijelölt frekvencián. A router ezután megtalálja a Wonderopolis weboldalát, és visszaküldi a számítógépednek. Ez történik minden alkalommal, amikor rákattintasz egy új Wonder!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.