Ki az a Lionel Messi? Mielőtt a világ egyik legnagyobb sportolójává vált, még csak egy gyerek volt, aki imádott focizni a testvéreivel és a barátaival. 1987-ben született, és az argentin Rosarióban nőtt fel.

Gyerekkorában Messinél növekedési hormonhiányt (GHD) diagnosztizáltak. Ez egy ritka állapot, amikor a szervezet nem termel a várt mennyiségű növekedési hormont. Fejlődési elmaradásokat és olyan tüneteket okozhat, mint a fáradékonyság. Gyakran előfordul, hogy a GHD-ben szenvedők alacsonyabbak az átlagosnál, és nehezen építenek izmot.

Messi elkezdte kapni a GHD kezelését, de ez hamar nagyon drágává vált. 13 éves korában a futballpályán mutatott képességei azt eredményezték, hogy felajánlották neki, hogy a La Masiában edzzen. Ez a Football Club (FC) Barcelona ifjúsági akadémiája. Ennek az ajánlatnak a részeként a csapat fedezte volna Messi GHD kezeléseit is.

Ki az a Lionel Messi?

A Messi-család Spanyolországba költözött, ahol a fiatal sportoló gyorsan hírnevet szerzett magának. Első hivatalos mérkőzését az FC Barcelona első csapatában 2004-ben játszotta. Messi akkor még csak 17 éves volt. 2008-ra a csapat legjobb játékosa lett.

Ma sokan azt mondják, hogy Messi a világ legjobb futballistája. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hatszor ítélte oda neki a Ballon d’Or-díjat. Emellett ő a Bajnokok Ligája minden idők legjobb góllövője, és 2019-ben elnyerte a FIFA A legjobbnak járó díját.

Messi jelenleg is az FC Barcelonában játszik. A pályán kívül férj és háromgyermekes apa. Emellett 2007-ben megalapította a Leo Messi Alapítványt. Ez egy nonprofit szervezet. Olyan programokat támogat, amelyek oktatást, tiszta vizet és egészségügyi ellátást biztosítanak a gyerekeknek szerte a világon.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.