Ki volt Vincent van Gogh?

A hivatás erős késztetés egy bizonyos életmód felé. Például egyes ápolók úgy érzik, hogy hivatásuk az emberek segítése. Sok vallási vezető hivatásnak tekinti a pályáját. Az írók és művészek gyakran úgy vélik, hogy hivatásuk az alkotás.

Vincent van Gogh úgy vélte, hogy a művészet a hivatása. Az 1853-ban Hollandiában született van Gogh csak 27 éves korában lett művész. Előtte műkereskedőként és tanárként dolgozott. Van Gogh egy rövid időre még prédikátor is lett. Van Gogh végül 1880-ban kezdett el rajzolni.

Melyik a legszebb festmény, amit valaha láttál? Híres személyről készült? Egy ismert épületről? Egy szép helyszínről? Sok művészeti alkotás fókuszál elbűvölő témákra. Van Gogh művészként a mindennapi életet igyekezett megfesteni. Sok szegény embert festett. A vidéki tájakra is összpontosított. Van Gogh sok önarcképet is készített.

Van Gogh a posztimpresszionizmus egyik legismertebb festője. Ez egy olyan művészeti irányzat volt, amelyet a tiszta színek és a rövid ecsetvonások jellemeztek. A posztimpresszionizmus segített a későbbi művészeti mozgalmak kialakításában. Van Gogh sok más posztimpresszionistával dolgozott együtt, köztük Paul Gauguinnal és Georges Seurat-val.

Ki volt Vincent van Gogh?

Van Gogh gyakran nehéz életet élt. Nem diagnosztizált mentális betegséggel élt. A szakértők ma úgy vélik, hogy skizofrénia vagy mániás depresszió lehetett. Akárhogy is volt, ez ártott a kapcsolatteremtő képességének. Miután egy ideig együtt élt és dolgozott Paul Gauguin festőművésszel, van Gogh mentális összeomlást szenvedett. Sokan úgy vélik, hogy ekkor vágta le a saját fülét.

Van Gogh munkássága nem tette őt gazdaggá életében. Több mint 1100 rajzot és 900 festményt készített. Ezek közül csak egyet adott el még életében. A művészetet azonban hivatásának tekintette, és továbbra is festett és rajzolt. Élete nagy részében van Gogh a testvére, Theo közelében élt. Ők ketten közel álltak egymáshoz, és Theo gyakran támogatta van Goghot anyagilag. Theo műkereskedő is volt, és hitt bátyja munkájában.

Végül van Gogh kemény munkája kifizetődött. A posztimpresszionizmus fejlődött. Ahogy ez történt, az emberek értéket láttak a rajzaiban és festményeiben. Ma van Gogh festményei a legismertebbek a világon. Legnépszerűbb művei közé tartozik a „Csillagos éjszaka”, „A hálószoba” és az „Íriszek”. Számos önarcképe is jól ismert. Az egyik legnépszerűbb az „Önarckép bekötött füllel”.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.