Honnan indult a titanic

A Titanic az Egyesült Királyságban, Belfastban készült. A híres óceánjáró építését a Harland and Wolff hajógyárban kezdték el 1909-ben, és a hajó vízre bocsátására 1911. május 31-én került sor. A Titanicot végül 1912. április 10-én állították szolgálatba, és a Southamptonból indult első utazására az Amerikai Egyesült Államokba.

Azonban a Titanic hírhedtté vált, mivel az első utazása során, 1912. április 14-én, éjfél körül jéghegynek ütközött az Északi-Atlanti-óceánon. A hajó oldalán jelentős sérülések keletkeztek, amelyek miatt víz kezdett beáramlani. A Titanic tartályainak vízzel való telítődése végül az óceánba süllyedéséhez vezetett. A tragédia következtében a hajón tartózkodók közül több mint 1500 ember vesztette életét.

Honnan indult a titanic

A Titanic tragédiája a történelem egyik legismertebb hajóbalesete, és hatalmas hatást gyakorolt a hajózásra és a biztonsági intézkedésekre vonatkozó szabályozásokra. A katasztrófa után szigorúbb biztonsági előírásokat vezettek be az óceánjáró hajók tervezésére és felszerelésére vonatkozóan, beleértve a mentőcsónakok számának növelését, a jégjelző rendszerek fejlesztését és a hajózási útvonalak megváltoztatását a jégtörő területeken.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.