Fagy- és fagyvédelem ősszel

Védendő kerti növények

A szabadban termesztett zöldségek, egynyáriak és trópusi növények a legpraktikusabbak a korai fagyok vagy fagyok idején. Az évelők, fás szárú cserjék, rózsák, kis fák vagy más fás növények védelme nem szükséges és nem is előnyös. Ezeknek a növényeknek hideg hőmérsékletre van szükségük ahhoz, hogy teljesen nyugalmi állapotba kerüljenek. Ezenkívül a legtöbb évelő és fás növény minimális károsodás nélkül elviseli a fagypont alatti hőmérsékletet.

Figyelje az előrejelzést

Szeptembertől kezdve hasznos figyelni az előrejelzéseket, és figyelembe venni az éjszakai alacsony hőmérsékleteket. Amint a hőmérséklet a 30 °C közepére süllyed, a növényeket be kell vinni a házba, le kell takarni a növényeket, vagy hidegházat és alagutat kell használni.

Növények behelyezése

A növények beltérbe költöztetése a legegyszerűbb módja annak, hogy megvédjük őket a fagy vagy a fagykárok ellen. A cserepes trópusi és egynyári konténereket be lehet vinni egy fűtött szobába, verandára vagy egy védett és meleg épületbe, például garázsba, hogy egy éjszakán át védve legyenek.

Fedőnövények

Ha a növények nem könnyen mozgathatók a beltérben, akkor takarással lehet őket védeni. A lehetséges takarások közé tartoznak a lepedők, takarók, törülközők, ponyvák, fagyszövetek vagy sorköztakaró anyagok. Ezek a takarások segítenek a talajból származó sugárzó hőt megkötni, hogy a leveleken ne alakuljon ki fagy, és csökkentik a növények megfagyásának kockázatát. Használjon karókat, oszlopokat, PVC-csöveket, teraszbútorokat, fűrészlovakat, dróthurkokat vagy más szerkezeteket a takarás megemeléséhez, hogy az ne érjen a lombozathoz. Másnap, amikor a hőmérséklet fagypont fölé emelkedik, távolítsa el a takarást.

Hűtőkeretek és alagutak

A hűtőkeretek, növesztőalagutak, lebegő sorközi takarók és hasonló szerkezetek szintén képesek a talajból származó sugárzó hőt megkötni, hogy megakadályozzák a fagy kialakulását a zöldségeken vagy más növényeken. Ezeknek a szerkezeteknek a burkolatát napközben ki kell nyitni vagy el kell távolítani, és a hőmérséklet fagypont alá süllyedése előtt át kell húzni vagy be kell zárni.

Fagy- és fagyvédelem ősszel

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.