Szeder metszés – Hogyan kell metszeni a szederbokrokat?

A szederbokrok metszése nemcsak a szeder egészségének megőrzésében segít, hanem a nagyobb termést is elősegítheti. A szeder metszése könnyen elvégezhető, ha ismeri a lépéseket. Nézzük meg, hogyan kell a szederbokrokat metszeni, és mikor kell a szederbokrokat metszeni. Mikor kell metszeni a szederbokrokat Az egyik leggyakoribb kérdés a szederrel kapcsolatban, hogy „mikor kell visszavágni a szederbokrokat?”. A szeder metszésének valójában két különböző típusa van, és mindkettőt az év különböző időszakaiban kell elvégezni.

Mikor kell metszeni a szederbokrokat

Az egyik leggyakoribb kérdés a szederrel kapcsolatban az, hogy „Mikor kell visszavágni a szederbokrokat?”. Valójában két különböző típusú szeder metszése van, amit meg kell tennie, és mindkettőt az év különböző időszakaiban kell elvégezni.

Kora tavasszal a szederbokrok csúcsmetszését végzi. Késő nyáron a szederbokrok tisztító metszését végzi. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan kell a szederbokrokat mindkét módon metszeni.

A szederbokrok csúcsmetszése

Tavasszal a szederbokrok csúcsmetszését kell elvégeznie. A csúcsmetszés pontosan az, aminek hangzik; a szederbokrok csúcsának levágása. Ez arra kényszeríti a szeder vesszőit, hogy elágazódjanak, ami több fát hoz létre a szeder gyümölcsök számára, és így több gyümölcsöt hoz létre.

A csúcsszeder metszéséhez használjon éles, tiszta metszőollót, és vágja vissza a szeder vesszőit körülbelül 60 cm-re (24 hüvelyk). Ha a vesszők rövidebbek 24 hüvelyknél (60 cm), egyszerűen vágja le a vessző felső kb. 2,5 cm-es részét.

Szeder metszés – Hogyan kell metszeni a szederbokrokat?

A csúcsmetszés során a beteg vagy elhalt vesszőket is visszavághatja.

Tisztító szeder metszés

Nyáron, miután a szeder befejezte a terméstermést, el kell végeznie a szeder tisztító metszést. A szeder csak kétéves vesszőkön hoz termést, így ha egy vessző egyszer már termett bogyókat, akkor soha többé nem fog bogyókat termelni. Ha levágja ezeket az elhasznált vesszőket a szederbokorról, az arra ösztönzi a növényt, hogy több elsőéves vesszőt termeljen, ami viszont több gyümölcsöt termelő vesszőt jelent a következő évben.

A szederbokrok tisztító metszésekor használjon éles, tiszta metszőollót, és a talaj szintjén vágja le azokat a vesszőket, amelyek idén termést hoztak (kétéves vesszők).

Most, hogy tudja, hogyan kell a szederbokrokat metszeni, és mikor kell a szederbokrokat metszeni, segíthet szedernövényeinek jobb növekedésben és több gyümölcs termésében.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.