Hogyan kell szárítani a rózsákat

A rózsák gyakran részei az élet legnagyobb ünnepeinek – randevúk, eljegyzések, esküvők, születésnapok, évfordulók, és így tovább. Ezek a virágok olyan pillanatokat jelképeznek, amelyeket soha nem szeretnénk elfelejteni, miért ne tarthatnánk meg ugyanazokat a rózsákat örökre? Bár ez lehetetlennek tűnik, mivel a vágott rózsák körülbelül egy hét alatt elkezdenek hervadni, a rózsák hosszú távon is megőrizhetők, ha megfelelően szárítja őket.

Öt különböző módon száríthatja megfelelően a rózsákat. Fontos megjegyezni, hogy mindezeket a szárítási folyamatokat még azelőtt el kell kezdeni, hogy a rózsák hervadni vagy barnulni kezdenének. Beszéljünk arról, hogyan száríthatja a különleges rózsákat!

Légszárítás

Ez a rózsák szárításának leggyakoribb és legolcsóbb módja. Egyszerűen távolítsa el a leveleket, és kössön egy zsinórt vagy gumiszalagot a szárak köré. Akassza fel a rózsákat fejjel lefelé egy sötét, száraz, jól szellőző helyre. Ez a szárítási módszer szuper egyszerű, és a szárak megmaradnak. A folyamat körülbelül 3-4 hétig tart, és fennáll a penészedés veszélye, mielőtt a rózsák teljesen megszáradnának. A jól szellőző helyiség csökkenti a penészveszélyt.

Rózsák préselése

Ennél az egyszerű eljárásnál a rózsákat egy nehéz tárgy segítségével préselik. Ez a módszer azonban nem képes megőrizni a szárakat.

A rózsák préseléséhez távolítsa el a szárakat, és rendezze el a szirmokat úgy, ahogyan szeretné. Nyisson ki egy nehéz könyvet, és helyezzen bele egy papírbélést. Helyezze a rózsaszirmokat a papírbetétre, és zárja be a könyvet. Körülbelül hetente egyszer ellenőrizze a szirmokat. A teljes szárítási folyamat körülbelül egy hónapig tart.

Mikrohullámú szárítás

Szüksége lesz két kávéfilterre és két mikrohullámú sütőre alkalmas tányérra. Helyezze a rózsát a kávéfilterek közé, majd a szűrőket és a rózsát a két tányér közé. Mikrózza őket egy percig, majd ellenőrizze a rózsa szárazságát. Új kávészűrőket használva további egy percig mikrózza őket. Ismételje ezt a folyamatot addig, amíg a rózsák meg nem száradnak.

Ez egy gyors módszer a rózsák szárítására, de nem garantált. Ne használja fel egyszerre az összes rózsát egy különleges alkalomról erre a folyamatra. Lehet, hogy néhány próbálkozásra lesz szükség, hogy meghatározzuk a rózsák szárításának megfelelő időzítését. Ha csak egyetlen virága van, és biztos akar lenni abban, hogy azt az egyet meg tudja szárítani, használja a hosszabb, de megbízhatóbb módszerek egyikét.

Hogyan kell szárítani a rózsákat

Homokszárítás

Ennél a módszernél homokot használunk, hogy kiszívjuk a nedvességet a rózsából. A homokszárítással a teljes rózsavirágot megőrizheti.

Vágja le a rózsát úgy, hogy a szárából körülbelül egy hüvelyknyi részt meghagyjon. Öntsön egy kis homokot egy vödörbe vagy más edénybe. Helyezze a rózsavirágot a tartályba, „ültesse” a szárat a homokba. Ezután óvatosan öntsön még több homokot, hogy a rózsát befedje. Egy hónap múlva vegye ki a rózsát a homokból.

Szilikagél szárítás

A szilikagél egy szárítószer. Azokban a kis csomagokban található, amelyek a legkülönbözőbb termékek nedvességét szívják magukba. A szilikagél a rózsák szárítására is használható. A módszer hasonló a homokszárításhoz, de nem tart olyan sokáig, és a tartalma újrafelhasználható.

Vágja le a rózsákat úgy, hogy a szár egy hüvelyknyi része a virághoz tapadjon. Egy légmentesen záródó edényt használva (ez fontos!), fedje be az alját szilikagél kristályokkal. „Ültesse” a rózsát ezekbe a kristályokba, majd teljesen fedje be a rózsát további kristályokkal. Ügyeljen arra, hogy a szilikagélkristályok a rózsa minden résébe bejussanak. Zárja le az edényt, majd néhány naponta ellenőrizze a rózsát. A folyamat egy-két hétig is eltarthat.

Vigyázat: Bár a szilikagél nem mérgező, mégis potenciálisan veszélyes lehet.

További módszer

Van egy hatodik módszer is a rózsák szárítására: a fagyasztva szárítás. Ez a módszer azonban professzionális felszerelést igényel. Ezt nem lehet az otthoni fagyasztóban elvégezni. Hacsak nincs (vagy nem tervez virágüzletet indítani), ez a módszer nem költséghatékony. A rózsákat professzionálisan fagyasztva száríttathatja, de ez 100-700 dollár közötti összegbe fog kerülni, számos különböző tényezőtől függően.

Melyik módszert válasszuk?

A rózsaszárítás megfelelő módszerének kiválasztása számos megfontolástól függ. Mennyi időt tud a folyamatra szánni? Mekkora a költségvetésed a kellékekre? A szirmokat vagy a teljes rózsavirágot szeretné megőrizni? Az ezekre a kérdésekre adott válaszok határozzák meg, hogy melyik módszer a legjobb az Ön számára.

Bármelyik szárítási módszert is választja, a rózsák szárítása és tartósítása nem nehéz. Ha a rózsák életének egy rendkívüli pillanatát jelzik, szárítsa meg a virágokat, és őrizze meg őket, hogy mindig emlékezzen erre a különleges alkalomra.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.