Hogyan lehet megszabadulni a mókusoktól

A mókusok aranyos kis jószágok, de a kertben is pusztítást végezhetnek! Ha azt szeretné, hogy távol maradjanak, mi segítünk. A mókusoktól való megszabadulás leghatékonyabb és leghumánusabb módja az, ha a kertet vonzóvá tesszük számukra. Adjon hozzá elriasztókat, például körömvirágot, kavicsos szegélyt vagy fákra akasztott, ragadozónak látszó tárgyakat.

Ez a cikk a fenti elriasztókról részletesen szól, valamint további dolgokról, amelyeket megtehet, hogy távol tartsa a mókusokat az udvarától vagy otthonától.

Melyek a leghatékonyabb módszerek a mókusoktól való megszabadulásra?

A mókusoktól való megszabadulás beltérben

A legegyszerűbb módja a mókus kiűzésének otthonából, ha elszigeteli egy helyiségben. Nyissa ki az ajtókat és ablakokat a szobában, hagyja el a helyiséget, és a mókus valószínűleg magától távozik. Ha erre nem képes, állítson fel egy humánus csapdát mogyoróvajjal, és engedje ki a mókust a szabadba. Megpróbálhatja egy törölközővel is befogni a mókust. Ez a legkockázatosabb megoldás.

Mielőtt megpróbálná elkapni a mókust, vegyen fel egy pár vastag kesztyűt. Ezután osonjon a mókushoz, miközben a testét a törölközővel takarja, és dobja rá a törölközőt. Gyorsan, de óvatosan tekerje a törülközőt a mókus köré anélkül, hogy megsérülne. Tartsa szorosan össze, és tegye ki a mókust a szabadba.

Hogyan lehet megszabadulni a mókusoktól

A mókusoktól való megszabadulás a szabadban

A Humane Society szerint a legjobb, amit tehetünk, ha a szabadban mókusaink vannak, hogy élvezzük őket! Ritkán okoznak szerkezeti károkat, és többnyire csak azért maradnak, hogy megrágcsálják a növényeket.

Ha azonban szeretné, hogy eltűnjenek, vagy legalábbis a veteményeskertjéből, íme néhány hatékony megoldás:

  • Tegye unalmassá az udvarát a mókusok számára: A háza közelében lévő kövek, fahalmok és bokrok vonzzák a mókusokat. Távolítsd el búvóhelyeiket, és metszd vissza a bokrokat, hogy elriaszd a mókusokat az udvarod látogatásától. Takarja le ehető növényeit, vagy vegye körül őket kavicsos szegéllyel. Az L alakú akadályok szintén távol tarthatják a mókusokat a tiltott területektől. Ha van madáretetője, gondoskodjon arról, hogy a mókusok ne férjenek hozzá. Azzal, hogy elveszi az udvarának a mókusok számára pozitív aspektusait, sokkal kevésbé valószínűvé teszi, hogy visszatérjenek.
  • Használjon humánus űzőszereket: Egyes űzőszerek embertelenek vagy károsak a környezetre. Javasoljuk, hogy olyat válasszon, amely nem öli meg a mókusokat, hanem egyszerűen távol tartja őket, és nem károsítja a többi vadon élő állatot, a kertjét vagy a környezetet. Ilyen lehet például a fákra akasztott dolgok, amelyek azt a látszatot keltik, mintha ragadozó madarak lennének a környéken, ragadozók, például kutyák, macskák vagy emberek illatának hozzáadása, vagy olyan dolgok ültetése, amelyeket a mókusok utálnak.
  • Használjon humánus csapdát: Állítson fel élő csapdákat mogyoróvajjal, hogy becsalogassa a mókusokat. Ha egyszer elkapta őket, legalább tíz mérfölddel arrébb engedje el őket. Így nem fognak tudni hazatalálni.

Mókusriasztók: Mit utálnak a mókusok a legjobban?

Az alábbiakban olyan dolgok következnek, amelyeket a mókusok utálnak, és amelyek humánusak és környezetbarátok. Tedd ezeket a kertedbe, hogy távol tartsd a mókusokat!

  • Szórj cayenne-borsot vagy hagymát a talajba.
  • Ültessen jácintot vagy körömvirágot a kertjébe vagy más olyan területekre, amelyeket szeretne, ha a mókusok elkerülnének.
  • Használjon hanghullámokat kibocsátó elektronikus riasztókat.
  • Hagyja ki a ragadozó szagokat, például a háziállatok szőrét vagy ürülékét. Az emberi szőr vagy a hosszú szőrű háziállatok szőrzete nem ajánlott, mivel ezek megsebezhetik a vadon élő állatokat, például a fészket építeni próbáló madarakat.
  • Akasszon a fákra olyan tárgyakat, mint például strandlabdák, piteformák vagy CD-k. Ezeket összetéveszthetik a ragadozó madarakkal, és elriasztják a mókusokat.
  • Nem javaslom a tirám használatát, mivel az megölheti a vadon élő állatokat, köztük a mókusokat is. Egy másik gyakori javaslat a molyirtó, de ezek szörnyűek a környezetre és a kertre nézve.

Hogyan kell betömni a mókuslyukakat?

A mókuslyukakat földdel vagy kaviccsal lehet betömni. A kavics lesz a leghatékonyabb abban, hogy megakadályozza a mókusokat abban, hogy újra kiássák a lyukakat. Macskaalom használata nem ajánlott. Ez ugyanis káros a környezetre, a macskaürülék pedig kockázatot jelent az emberi egészségre.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.