Mihez kezdhetek a régi mobiltelefonommal?

Mihez kezdhetek a régi mobiltelefonommal?

Sokféle okból ösztönöznek minket arra, hogy új mobiltelefont vásároljunk. Akár a technológia beépített elavultsága, akár a legújabb funkciók megszerzésének vágya, akár a trendekkel való lépéstartás kényszere, akár az, hogy olyan könnyen összetörjük őket, előfordulhat, hogy a kelleténél nagyobb rendszerességgel veszünk új telefont. Az eredmény gyakran régi mobiltelefonok gyűjteménye, amelyek valahol egy fiókban vagy cipősdobozban foglalnak helyet. Sajnos, mivel a technológia olyan gyorsan fejlődik, nem mindig tudjuk ezeket eladni, hogy visszanyerjük a kiadásainkat. Ehelyett hasznos és praktikus módokat kell találnunk arra, hogyan hasznosíthatjuk régi mobiltelefonjainkat.

Használjuk őket bébiőrként

A bébiőrök hihetetlenül hasznos eszközök a baba védelmének biztosításában. Lehetővé teszik, hogy ellenőrizze a gyermek jóllétét anélkül, hogy fizikailag bemennénk és esetleg megzavarnánk őket. Emellett elég drágák is lehetnek. Egy régi mobiltelefont át lehet alakítani, hogy nagyjából ugyanúgy működjön, mint egy bébiőr.

Az App Store-ban vagy a Google Play-ben számtalan olyan alkalmazás található, amely lehetővé teszi ezt a funkciót. Ezek úgy működnek, hogy a telefont úgy állítja be, hogy a kamera a gyermek felé irányuljon. Ezután az aktuális telefonoddal megnézheted a videót, és láthatod, hogy mi történik. Ez nagyszerű, ha lecserélted a telefonodat, mert eltört a képernyő. Amíg a kamera működik, és el tudod érni az alkalmazást, addig minden rendben lesz.

Hangszerhangoló

Játszik valamilyen hangszeren, például gitáron, basszusgitáron vagy ukulelén? Mielőtt eladná vagy kidobná régi mobiltelefonját, használhatja azt zenei képességei javítására. Számos alkalmazás létezik Androidra és iPhone-ra, amelyek lehetővé teszik, hogy a mobiltelefon mikrofonját használva hangolja a húrokat. Bár azt gondolnánk, hogy ehhez egy professzionális hangolót kell vásárolnunk, a mobiltelefonok valójában nagyon kifinomult mikrofonokkal rendelkeznek. Emiatt a hangolóalkalmazás használatával kapott eredmények általában elég pontosak. Sokan a szokatlan hangolásokhoz is kínálnak lehetőségeket.

TV távirányító

Ha meg akarod tartani régi mobiltelefonodat, és hasznossá akarod tenni, akkor az szolgálhat a tévé távirányítójaként, ha elveszíted a fő távirányítót, vagy az elromlik. Az infravörös érzékelők beépítésével a készülék távirányítóvá alakítása olyan alkalmazások segítségével lehetséges, mint például a Google Play-en elérhető Universal TV. Ha a régi készüléked nem rendelkezik ilyen infravörös érzékelővel, akkor WiFi-n keresztül csatlakoztathatod a tévéhez, hogy távirányítóként működjön.

Videófelügyeleti kamera

Ahogy az előző ötletek közül néhánynál láthattad, hogy mit kezdj a régi telefonoddal, ez a következő a telefon kameráját használja ki. A mobil átalakítása videómegfigyelő kamerává egyszerű a meglévő Android és iOS alkalmazások használatával. Az alkalmazások segítségével a telefon ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik majd, mint egy tipikus megfigyelő kamera: élő képeket láthat, és rögzítheti, mi történik azon a területen, ahová az okostelefont helyezi.

Médialejátszó

Valószínűleg Ön is használta már okostelefonját videók megtekintésére vagy zenehallgatásra. A régi készülékkel ugyanezt megteheti. Bár a SIM-kártyával együtt nem fogsz vele telefonálni, az alkalmazásokat továbbra is használhatod. Töltse le az Apple Music, a Spotify, az Amazon Music vagy bármilyen zenelejátszó programot, amelyet úgy használ, mint egy iPodot. Ugyanezt teheti a YouTube, a Netflix és bármely más videostreaming szolgáltatással.

Így a régi telefont iPodként vagy más médialejátszóként használhatja. Nem biztos, hogy az új telefont futni vagy bármi olyat csinálni, ahol eltörhet. A régi telefon ilyen módon történő használata azt jelenti, hogy mindig van egy biztonsági másolat.

Billentyűzet és egér számítógéphez

Talán nem is gondoltál rá, de egy régi mobiltelefont billentyűzetként és egérként is használhatsz a számítógépedhez. Ha eltörik egy billentyű vagy leáll az érintőpad, a régi készülék vészhelyzeti erőforrásként fog szolgálni. Az olyan alkalmazások, mint a Unified Remote, a Mouse Kit és a Remote Mouse Bluetooth vagy WiFi kapcsolat segítségével csatlakoztatják a mobilt a számítógéphez, és egérként és billentyűzetként használhatják. Nézze meg ezt a funkciót, mielőtt döntést hoz és eladja régi telefonjait.

Fényképkeret

Végezetül, talán látta már, hogy az emberek régi táblagépeiket több fotóból álló képkeretként használják. Ön is megteheti ugyanezt a régi telefonjával. Lehet, hogy kisebb, de attól még beállíthat egy diavetítést, és az ágya, az íróasztala mellett, vagy bárhol, ahol néhány emléket szeretne megjeleníteni, még ha azok nem is olyan feltűnőek.

GPS navigátor

Az új okostelefon akkumulátorának élettartamát kímélje meg azzal, hogy régi mobilját GPS-navigátorként használja. Ehhez csak egy navigációs alkalmazásra lesz szükséged, például a Google Térképekre. Így az egyik telefonnal fogadhat hívásokat, a másikat pedig térképes rendszerként használhatja. Ez különösen akkor hasznos, ha lemerül az akkumulátor. Csak ne feledje, hogy előbb meg kell terveznie az útvonalat WiFi segítségével, vagy átmenetileg hotspotként kell használnia az új telefonját.

Videojáték-konzol

Annak ellenére, hogy a legújabb generációs mobilok jobb processzorokkal és nagyobb RAM-memóriával rendelkeznek, a régi készülékek hordozható videojáték-konzolként is használhatók. Különböző emulátorokkal és az okostelefonhoz csatlakoztatható videojáték-vezérlővel kényelmesen játszhat.

Ébresztőóra

A mobiltelefonok már évek óta rendelkeznek ébresztő funkcióval, vagyis egyre kevesebben használunk hagyományos ébresztőórát. Ahelyett, hogy új okostelefonját ébresztőóraként használná, használja a régit, hogy minden reggel felébredjen. Bár ez egy nagyon alapfunkció, hasznos lehet, ha van egy külön telefonunk az ébresztésre.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.