Hogyan használd a sötét módot a Facebookon

Hogyan használd a sötét módot a Facebookon

A sötét üzemmód a világos-sötét színséma néven is ismert, egyre gyakoribb színséma a különböző alkalmazásoknál. Úgy gondolják, hogy bizonyos előnyökkel jár. Nemcsak kevesebb energiát használhat a kevesebb fénykibocsátás miatt, hanem a számítógép vagy a háttérvilágítással megvilágított mobileszköz használata során a szem megerőltetésének csökkentésében is előnyös lehet. A sötét üzemmód számos alkalmazásban elérhetővé vált, köztük különböző közösségi médiaplatformokon is. Az Instagram, a Twitter, a Facebook és még sokan mások is hozzáadták a funkciót.

Hogyan használhatja a sötét módot a Facebookon iOS-en

Azoknak a felhasználóknak, akik szeretnék aktiválni a Facebook sötét üzemmódját iOS-en az Apple mobiltelefonjaikon, az okostelefonjuk operációs rendszerében kell keresgélniük. A sötét mód aktiválásának módja a Facebook alkalmazásban iOS-en nagyon hasonló az Androidon követendő eljáráshoz.

Ha letöltötte a Facebook alkalmazást iOS-re, akkor a következő lépéseket kell követnie a sötét üzemmód aktiválásához:

Nyissa meg az alkalmazást, és lépjen be a Facebook profiljába.

A képernyő jobb alsó sarkában keresse meg a 3 vízszintes csíkkal ellátott ikont, azaz a Beállításokat.
Miután belépett a „Beállítások” menüpontba, keressen a megjelenő különböző lehetőségek között. Amikor megtalálja a ‘Beállítások és adatvédelem’ menüpontot, koppintson rá.
Több lehetőség is megjelenik, amelyek közül a sötét üzemmódra vonatkozót láthatja. Kapcsolja be a gombot az aktiválásához.
Az alkalmazás által engedélyezett másik lehetőség a ‘Rendszerbeállítások használata’. Ha ezt aktiválja, az alkalmazás megjelenése a készülék megfelelő rendszerbeállításai alapján igazodik. Ily módon, ha az iPhone-t előzetesen sötét üzemmódra programozta, a Facebook alkalmazás alkalmazkodik ezekhez a jellemzőkhöz…

Hogyan lehet aktiválni a Facebook sötét üzemmódját Androidon?

Ha Android operációs rendszert használsz az okostelefonodon, itt megtudhatod, hogyan aktiválhatod a Facebook sötét módját Androidon. Ez egy nagyon egyszerű eljárás, de ezekkel a lépésekkel lépésről-lépésre végigkövetheted, hogyan történik:

Nyissa meg az alkalmazást, és lépjen be a Facebook-fiókjába.
Keresse a képernyő jobb felső sarkában található Beállítások ikonon a három vízszintes csíkot.
Miután belépett a „Beállítások” menüpontba, keressen a megjelenő lehetőségek között, és lépjen be a „Beállítások és adatvédelem” menüpontba.
Ezen a ponton több lehetőség is megnyílik – ezek egyike a sötét mód. Válassza ki a kapcsolót az aktiválásához. Azonnal észre fogja venni, hogy a felület sötét, és a fényerő drasztikusan lecsökken.
Az iOS-hez hasonlóan az Androidon is lehetővé teszi az alkalmazás a ‘Rendszerbeállítások használata’ opció aktiválását. Ha ezt választja, akkor a felület megjelenése magának a mobilkészüléknek a rendszerkonfigurációjához igazodik. Abban az esetben, ha okostelefonján beprogramozta a sötét üzemmód aktiválását egy bizonyos időponttól kezdve, és a nap elején automatikusan kikapcsolja, a Facebook-alkalmazás ezeknek a beállításoknak megfelelően fog alkalmazkodni.

A Facebook sötét módjának használata Windowson

Néhányan kíváncsiak arra, hogy ugyanez a sötét mód Facebook funkció elérhető-e a számítógépükön is. Ez a funkció a Facebook esetében is létezik, ha PC-t használunk. Ha sötétre szeretné váltani a felületet, amikor a Facebookot böngészi a számítógépén, kövesse az alábbi lépéseket:

Lépjen be a Facebookra bármelyik böngészőből, és lépjen be a profiljába.
A képernyő jobb felső sarkában egy lefelé mutató nyilat lát. Kattintson rá.
Megjelenik egy legördülő menü különböző lehetőségekkel. Kattintson a „Sötét mód” lehetőségre, és a felület sötétbe borul.

Hogyan lehet visszaállítani a sötét módot a Facebookon

Néha a Facebook eltávolítja a sötét módot, miután alapértelmezés szerint aktiválta az alkalmazásban. Ha ez megtörténik, automatikusan visszaáll az eredeti fehér felület. A vállalat nem kínált konkrét megoldást erre a problémára, bár remélhetőleg hamarosan frissítést alkalmaznak a hiba kijavítására.

Addig is, ha eltűnik a sötét mód a Facebookon, az alábbi kézi megoldások valamelyikét választhatod:

Törölje az összes adatot az alkalmazásban: lépjen be a mobilbeállításokba, lépjen be az „Alkalmazások”, majd a „Facebook” menüpontba. Válassza ki az adatok törlése opciót. Ez drasztikus megoldásnak tekinthető, mivel más Facebook-adatok törlésével jár, amelyek befolyásolják a használatot és a személyre szabást.
Alkalmazás frissítése: Ha a fenti módszer nem elegendő a Facebook sötét módjának visszaállításához, akkor valami mással kell próbálkoznia. Az alkalmazás adatainak törlése mellett válassza az alkalmazás frissítését egy magasabb verzióra. Ha a közösségi hálózat stabil verzióját használja, akkor feliratkozhat a béta verzióra. Percekkel később, a kapcsolat sebességétől függően, elérhető lesz az új frissítés.
Alkalmazás eltávolítása: Ha az előző javaslatok egyike sem elegendő a Facebook sötét módjának helyreállításához, próbálja meg eltávolítani a Facebook alkalmazást a mobilról, és telepítse újra egy frissített verzióval.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.